Skillnad på folk och folk

Ännu en gång får de gamla se hur prioriteringarna i dagens Sverige placerar dem långt ned på stegen.

Våra barn är stora förlorare i nutidens Sverige. De går i en skola som bara sjunker, sjunker och idag räknas till Europas allra sämsta. Dessutom får de varken jobb eller bostad och hoppet verkar långt borta.

Frågan är dock om våra gamla ändå inte placeras ännu längre ned på prioriteringsstegen. Det senaste exemplet i den långa raden hämtas från Ragunda kommun i Jämtland.

För att spara pengar drar kommunen in sylten till pensionärernas pannkakor. Utöver detta får de gamla i fortsättningen undvara rödbetor, inlagd gurka och annat som förgyllt deras måltider.

Det kostar för mycket, säger kommunfullmäktige som röstat fram detta med röstsiffrorna 18 mot 5.

Källa: DN

Samtidigt i en annan del av landet, i det här fallet Delsbo, sittstrejkar asylsökande för att de inte är nöjda med maten.

Alla på asylboende Svanbacken vill ha egna lägenheter, högre ersättning och klara sig själva. Minns artikeln om de gamla i Ragunda, för på asylboendet i Delsbo serveras både svensk och internationell mat. Även specialmat för diabetiker, vegetarianer och personer med särskilda önskemål. Dessutom tar man hänsyn till de asylsökandes religioner och serverar specialkost när exempelvis Ramadan firas på boendet. De flesta på boendet är dock nöjda, men runt 15% av asylsökarna är alltså så missnöjda med den mat de får att de sittstrejkar.

Jag säger FY FAN och inväntar era reaktioner.

Källa: Hela Hälsingland

 

 

19 thoughts on “Skillnad på folk och folk

  1. Min reaktion är att du ju jämt säger fy fan.Min mormors mor bor på ett äldreboende, vi besöker henne ibland och äter samma mat som hon. Vi är nöjda hon är nöjd. Det hon inte är nöjd med är att vara så gammal.(91)

    • Du väljer dina strider med omsorg. Är det för att du är feg eller inte alltid hittar någon politiskt korrekt ingång?

  2. Alla invandrare från MENA-länderna förvandlar sakta men säkert Sverige till ett u-land. Att flytta stor fattigdom till ett land med en liten population är inte utvecklande, utan snarare nedvecklande….

  3. Det är skillnad på folk och folk. Numera behandlas det svenska folket som fä av de s k folkvalda.
    Från det ena till det andra. Helt plötsligt har PRO m fl liknande organisationer upphävt sin röst och säger sig tala för 850.000 pensionärer, då det talas om budgetvalet och SD´s roll i det hela.
    Men jag bara undrar, var var PRO m fl då Umeåprofessorn Mikael Hjerm uttalade att Sverige blir så mycket bättre när de gamla fördomsfulla svenskarna dör ut.
    Då sa de inte pip, de svarade inte heller på e-post!!!!!

    • Nej det tror jag det….Dessa PRO-företrädare som uttalar sig,är ju gamla avdankade socialister ! Naturligtvis är detta ett av slaskpressens scoop inför budgetomröstningen.
      Nu gäller det för dessa propagandister,att söka skada SD,och i mån söka hjälpa Löfven och miljöextremisterna.

  4. Detta är väl vad sossarna menar med Människors lika värde. Att gamla svenskar som arbetat och levt ett helt liv här betalat skatt behandlas som nåt som katten släpat in medan asylbedragare som ofta är kriminella ska ha allt gratis på svenskarnas bekostnad. dessa politiker As har inte ens vett att skämmas.

  5. Gud, jag blir så ledsen att jag gråter.
    Petterssons Fy Fan räcker inte en meter för att beskriva min indignation.

  6. Med orden ”Fy Fan”, så var det sagt !!
    Jag vet att det är för djävligt för många äldre, de som inte har anhöriga som för deras talan, de måste ha det bedrövligt.

    • Tillägg:

      Bilden till vänster på den gamla damen är från ett SVT-inslag. Bilden är över ett år gammal men har etsat sig kvar i mitt medvetande och plågar mig varje gång jag tänker på den.

      Detta är vad vidriga politiker erbjuder dem skapat denna välfärd. Alla politikersvin som lyfter ersättning borde steglas, rådbråkas eller garrotteras.

      Hon sitter fogligt och accepterar den vidriga sörjan till mat dessa hycklande avskyvärda politiker själv ALDRIG skulle ha accepterat.

      Jag lider med henne och hoppas hon snart får en värdig måltid att äta från sin Gröna Anna-porslin!

      • Pysen : Tack för att du minner oss, det verkar som att vi svenskar har ett kort minne när det gäller hur illa våra äldre blir behandlade.

      • Ytterligare ett tillägg!

        I den affekt som alltid infinner sig då jag tänker på bilden gjorde att jag glömde att vara tydlig med en sak.

        ”Alla politikersvin som lyfter ersättning borde steglas, rådbråkas eller garrotteras.”

        Detta gäller självklart inte Sverigedemokrater!

    • Den bilden måste vara tagen i min lilla stad !
      Skräckfiguren som står längst fram,(kan jag skryta med) bor i ”mitt” Ghetto…Niggrar har vi i 100-tals, så där är det svårare att med säkerhet kunna urskilja ! 😉

      • Om du tänker på personen längst till vänster måste jag meddela dig om att det är en soptunna.

        Men som sagt det kan vara svårt att skilja på en soptunna och en neger.

        PS.
        Det kan också vara så att jag har fel. Mycket möjligt att det är dottern i familjen längst till vänster (i grönt)

Kommentera