Rasism mot ursprungsbefolkning

Från Tobbes Medieblogg

Den moluckiska stadsdelen i Hoogeveen måste hållas moluckisk. Detta deklarerar stadens tillfällige borgmästare Anno Wietze Hiemstra, efter att en inflyttning av en etniskt holländsk familj orsakat tumult och huset ifråga målats med anti-holländska slagord. Moluckerna är en ögrupp i nuvarande Indonesien, som tidigare varit en nederländsk koloni.

Graffiti på fönstret: "Moluckisk stadsdel. Bara molucker."
Graffiti på fönstret: ”Moluckisk stadsdel. Bara molucker.”

Enligt GeenStijl säger moluckiska invånare bland annat: ”Jag har slipat min yxa. Bostadsbolaget spelar med människoliv. Det låter kanske hårt, men den nederländska regeringens uppträdande i Moluckerna på den tiden, det var hårt.”

”Denna stadsdel byggdes för 51 år sedan för moluckerna. Detta kvarter har givits till oss av riket. Så vill vi behålla det. Vi har våra egna vanor, då kan man inte sätta andra människor där. Man måste räkna med människors känslor. De kan inte ta ifrån oss vårt arv.”

Borgmästare Hiemstra fortsätter: ”Vi förstår känslorna inom den moluckiska gemenskapen och kommer att göra allt för att lösa denna fråga på ett bra sätt. Bortsett från de juridiska aspekterna, känner vi ett särskilt ansvar för att bevara stadsdelen moluckisk.”

Bostadsbolagets direktör menar att det handlar om särskilda avtal med den moluckiska gruppen: ”Vi hänvisar alltid bostäderna till molucker. I detta fall fanns inget intresse, så vi hyrde ut det till en holländsk familj. Så står det också i de ursprungliga avtalen. Vi underskattade reaktionen, så vi tycker det är synd att detta sker.”

Telegraaf

Vi inser alla hur stora rubrikerna skulle ha blivit om situationen var den omvända. Det finns naturligtvis inte en enda stadsdel i hela Nederländerna som måste hållas holländsk eller någon stadsdel i Sverige som måste hållas svensk, förutom där PK bor.

Från Tobbes Medieblogg

Moluckerna - Maluku - tillhör Indonesien, världens folkrikaste muslimska nation.
Moluckerna – Maluku – tillhör Indonesien, världens folkrikaste muslimska nation.

4 thoughts on “Rasism mot ursprungsbefolkning

  1. Sverige är byggt av svenskar för svenskar, Moluckerna fick dessa bostäder byggda av holländarna, de byggdes inte av Moluckerna.
    Vi svenskar i Sverige har också våra vanor inte tusan tar det politiska etablissemanget hänsyn till oss. De tränger in alla omöjliga folk i våra samhällen helt utan hänsyn !

  2. Trodde att Moluckerna var assimilerade i Nederländerna efter alla år, tänk så fel man kan ha. De verkar snarare att som vissa …………………”kissat” in sina revir.

Kommentera