28 muslimer slåss för ISIS samtidigt som de har A-kassa

ISLAM. Mer än två dussin jihadister har utnyttjar förmånerna i arbetslöshetsförsäkringen samtidigt som de deltar i striderna i Syrien tillsammans med den islamska terrororganisation ISIS berättar underrättelsetjänsten PET

Av de 28 danska medborgarna som identifieras av den danska säkerhetstjänsten PET och samtidigt har haft A-kassa har 15 fått order att betala tillbaka pengarna, åtta personer utreds fortfarande och fem har avskrivits i brist på bevis.

”Det är oerhört viktigt att vi inte är naiva, sade justitieminister Mette Frederiksen efter att de hittat uppgifterna genom samkörning av olika myndighetsregister.

Danmark har en av världens mest generösa arbetslöshetsförsäkringssystem, med en dagpenning på till 801 kronor per dag under max två år.

-Pettersson tycker danskarna har otur eller är klantiga. Detta skulle aldrig hända i Sverige av flera skäl. För det första är våra muslimer hederliga och skulle aldrig drömma om att blåsa det folk som tagit emot dem med öppna hjärtan, för det andra skulle om det ändå skedde våra myndigheter upptäcka missbruk direkt och för det tredje är inte vi naiva…

The Local

17 thoughts on “28 muslimer slåss för ISIS samtidigt som de har A-kassa

  1. Vi har tagit vargen till fårhagen och nu står vi där med skammen och kadavren.
    Världens mest korkade folk !

  2. Så jävla trött på detta. Åker dom inte härifrån och skär halsen av folk så kommer dom hit och mördar. Redan 1995 kom en jävel hit och mördade min sons mor. Straff? Stog inte på så blev den jäveln utvisad. Hur det gick sen har vi inte fått veta. Är nog inte så stränga straff för kvinnomord i deras länder, om äns några. Skadestånd till min son? Det kunde man inte kräva, den jäveln hade ju inget. Sverige är ju så jävla bra, jo jag tackar jag…..

  3. Härligt. tror inte det………………vårt land vårt fäderneland gör sitt yttersta för att vi och våra efterkommande ska känna oss som främlingar i Sverige.
    Så galet !

  4. Petterson du om någon är Naiv.
    ”Våra muslimer är hederliga” hur förklarar du då säpos rapporter?

    Och jäklar va jätte fel du har när du säger att ”vi är inte naiva”.
    Svenskar är väl bland världens mest naiva folk.!?

  5. Hej vänner!?
    Hur vore det att byta ut sarkasmer mot reella krav? Somliga bör nog anlita teurapeut istället, så vi slipper se spyor i onödan här! Inte är det för mycket begärt av denna intelligenta och visa kommentarspanel?!?

    SJÄLVKLART ska vi begära kontroll av dessa fakta visavi våra ”svenska” IS-krigare. Får en enda av dem A-kassa under tiden de ”tjänstgör” i ”utlandstjänst” så ska det röna lagligt öde!
    Problemet är väl fokus och ”resurser” hos de bedragna myndigheterna (folket)!?
    Finge jag dem inom räckhåll så blev deras bidragsöde förseglat, känner jag!
    Mobilisering kommer, tror jag…

  6. Tyvärr har inte alla förstått att A-kassan är sista utvägen . Vissa tror att det är en rättighet att andra skall slita för den bekvämes brödföda . Sådant missbruk skall hårt straffas. Kontrollen av sådana medel får inte vara slapp.

  7. Principen att vi i alla lägen betalar ut pengar till personer i främmande land har jag sen länge försökt bekämpa. Sen om de krigar eller bosätter sig annorstädes är egalt.
    Vet tex hur många av t ex våra turkiska återvändare som ens lever???
    Det lär ju finnas hela bergsbyar som lever på svensk soc???
    Om så är, varför då vara korkad om berätta för die dummen Schweden att nån fallit ifrån?
    Betr våra små jihadister, de ska väl enligt reglerna inte ha A-kassa, de söker ju inte aktivt jobb? Bara att stänga av, så som man gör med svennar…..

  8. att dra in a-kassan för Islamister och terrorister är i Sverige att betrakta som rasism och media-drevet skulle snart dra igång med snyft-historier om så skedde. Svenska myndigheter tycker det är bättre att inte utreda dessa skeenden

Kommentera