Internationell liga misstänks för 120 bostadsinbrott

Bostadsinbrotten i Vasastan ökade kraftigt – och misstänkt många av dem begicks på liknande sätt. Men nu kan polisen ha stoppat en inbrottsliga som härjat både i Vasastan och på Östermalm sedan i somras.

Under årets första nio månader begicks 138 bostadsinbrott runt om i Vasastan, vilket är att jämföra med 115 inbrott under hela föregående året.

Och sedan i maj har en stor del av inbrotten i Vasa­stan och Östermalm begåtts på ett liknande sätt.

Tjuvarna har tagit sig in i lägenheterna genom att använda en kofot eller andra sorters brytverktyg. Vid flera tillfällen har tjuvarna dessutom tagit sig in i flera lägenheter på samma våningsplan.

– Det har hänt att det varit tre till fem inbrott på samma våning, säger Björn Wiberg, kriminalinspektör på Citypolisen.

Eftersom tillvägagångssättet varit likartat i en stor mängd av bostadsinbrotten misstänker polisen att det har rört sig om en organiserad liga – en liga som nu kan ha sprängts.

Det var på Narvavägen på Östermalm som polisen tog fyra misstänkta inbrottstjuvar på bar gärning den 27 oktober, när de var i full gång med att länsa lägenheter.

De sitter nu häktade, misstänkta för grov stöld. Ytterligare en man har gripits, misstänkt för att ha sålt stöldgods.

Även om inbrottet på Narvavägen är det enda som männen är misstänkta för i dagsläget har polis och åklagare satt igång ett omfattande arbete för att koppla de häktade till en stor mängd Vasastads- och Östermalmsinbrott.

Enligt polisen kan den internationella stöldligan ligga bakom hela 120 inbrott i stadsdelarna. Värst drabbat har Östermalm varit.

Mitti

10 thoughts on “Internationell liga misstänks för 120 bostadsinbrott

  1. Är förövarna verkligen från olika länder (som internationell betyder) eller är det en omskrivning för en [viss] folkgrupp?

  2. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
    Jaa man plockar bär i skogen och bara på sådana ställer där det växer . . på samma sätt försöker man stjäla där det finns ”bra byte” annars blir det ingen bra ”affär” . . ”Värst drabbat har Östermalm varit.”

  3. Nej Nej stoppa dem inte = låt dem hålla på hemma hos våra sju klöver. Ser ni något så säg inget, hoppas istället att de har varit hemma hos fredrik med son f d fru eller bengt westerberg mona hona – jugholt VAR GLADA OM DE GÖR BESÖK HOS DEM !!!!!!!!! Ge tips till dessa var våra rika sju klöver bor så de får smaka sin egen kaka !

  4. Till eventuella medborgargarden, slå till och försvinn, tala inte med polisen, rättsväsendet står inte på de laglydiga sida.

  5. Måste ha varit ett av de lättaste uppdrag,som Krim fått i modern tid att söka utreda,Bara att vandra efter de ”de fattiga EU-medborgarna”,och på avstånd se vart de beger sig vid sina stöldturnèr.
    Att skugga Zigenare,klarar säkert även de de nyrekryterade ”berikarna” inom polisväsendet av !

  6. Först misstänker man en liga österifrån men våra politiker har gjort undersökningar och konstaterat att det inte finns någon organiserad brottslighet bakom de stackars tiggarna.

    Så jag misstänker högerextrema grupper.

    Klart är att de rekat var det lönar sig att göra inbrott.

Kommentera