Antal sprängningar i Malmö flest Europa

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Antalet sprängningar som skett i Malmöregionen i år är fler än tidigare. Det säger Roland Nilsson, tekniker på Nationella bombskyddet i Malmö. Förklaringen, menar han, är en stor tillgång på sprängmedel för organiserat kriminella. – Vi är uppe och tangerar förstaplatsen i Europa, säger han till TT. Enligt Roland Nilsson, tekniker på Nationella bombskyddet i Malmö, har det skett fler sprängningar i Malmöregionen i år än tidigare. Situationen är så pass extraordinär att Malmö sticker ut i statistiken även i konkurrens med övriga Europa. Målen har framför allt varit bilar och företagslokaler, enligt Roland Nilsson, och som förklaring anger han organiserad brottslighet och stor tillgång på sprängmedel.

Enligt Roland Nilsson misstänker polisen i södra Sverige att mycket att sprängmedlen smugglas in från utlandet, men tror även att stölder från byggarbetsplatser kan ligga bakom.

-Pettersson ser att det diskuteras var sprängämnena kommer ifrån. Det är oväsentligt, för inte så länge sedan hade varenda ung man tillgång till sprängämnen när man gjorde värnplikten. Det fanns obevakade militärförråd över hela landet, ändå var det sällsynt med sprängningar. Nu ligger vi i topp i Europa när det gäller brottslighet och vi är överlägset bäst per capita på att ta emot unga män från Mena-ländernas våldskultur. Naturligtvis vet polis, politiker och journalister om detta men…

5 thoughts on “Antal sprängningar i Malmö flest Europa

  1. Släpper man in massvis med idioter, så får man vara
    beredd på idiotiska handlingar, vilket också sker
    dagligen i Sveriges värsta skräckexempel på stad!

  2. Någon statistik på att vi är ”överlägset bäst på att ta emot unga män från Mena-ländernas våldskultur”? Man måste ha belägg för det man skriver, det vet du va? Inkluderar även på nätet.

  3. Antal sprängningar flest i Europa ? Men de 87% av SVenska folket måste vara de dummaste J-A i hela världen. Alla talar om de idiotsvenskarna som gett bort allt de äger för all framtid. Ingen verkar vakna ! Ett ex jag talade med en god vän om hur det är : Han sa ja det är bara att flytta från Sveriges land. fredrik o sjuan har redan idag gett bort Sverige = Var säker på detta !

Kommentera