Bromma invigs

1936 invigdes Bromma med pompa och ståt.

Gustav V var där, prins Bertil likaså och bland övriga gäster sågs borgarrådet Yngve Larsson (S). I maj 1936 regerade Socialdemokraterna Sverige. Huruvida de reagerade på det flygplan som landade och de flagga som vajade för vinden, kan dåvarande sosse-politiker av förståeliga skäl inte svara på, men kanske dagens representanter vill göra ett inlägg. Det finns ju faktiskt sossar som idag försöker klistra på SD det som hände i 30-talets Europa.

Bromma_flygplats_invigning_1936

11 thoughts on “Bromma invigs

  1. Det som hände, hände.
    Det går inte att ändra på och socialdemokraterna har med största sannolikhet inte längre kvar några medlemmar från den tiden.
    Dessutom var det Tysklands flagga.

    Det här hör till historien.
    SD ligger i framtiden och fortsätter stödja den här ideologin.
    SD grundades på en SS veteran, SD gick för knappt 30 år sedan med hakkors.

    Kopplingarna mellan Socialdemokraterna och tredje riket är minimala jämfört med Sverigedemokraterna och nazism i övrigt.

  2. Vad är det för konstigt med att de har den tyska flaggan hissad tillsammans med andra nationsflaggor?

  3. Jag har haft en arbetskamrat som på sitt arbetsrum hade en karta (från 30-talet) över det område där Bromma flygplats nu ligger.
    Ett totalt öde område med mest lantgårdar, ren landsbygd m a o.
    En mycket subtil protest mot gnället från de nu boende där – för flygplatsen låg redan där när de flyttade till Bromma !!

  4. Ett helt underbart inlägg hos ”Petterssons gör skillnad”. Jag kollar er sajt flera gånger varje dag. Det som är så bra är att ni hela tiden uppdaterar den med aktuella händelser. Jag vet att det finns inga gratisluncher, så: Tack för ert jobb!

    The moon is harsh mistress (TANSTAAFL).

  5. Sossarna borde protesterat och vägrat… om det inte vore så att de stod nsdap ideologiskt så nära.

  6. Berätta gärna nu, judebloggaren. Vad hände på 1930-talet i Europa? Jag menar förutom att ni judar startade andra världskriget och sedan ljög om något ni kallar ”Förintelsen”.

Kommentera