Nigerian dömd till livstid och utvisning för brutalt mord


INVANDRING/BROTTSLIGHET. Den 32-årige nigerianske anhöriginvandaren Dafe Matahor som den 26 maj i år brutalt och framför ögonen på en 3-årig dotter knivmördade sin före detta hustru i hennes bostad i Uppsala dömdes idag till livstids fängelse och utvisning.

Enligt rätten finns det inga förmildrande omständigheter som kan motivera ett tidsbestämt straff framför livstid. Domstolen anser det bevisat att Matahor planerat att mörda exfrun och beskriver tillvägagångssättet som extremt hänsynslöst och brutalt“. Att Matahor begick mordet framför ögonen på den 3-åriga dottern som sedan lämnades ensam kvar i bostaden med sin döda mamma betraktar rätten som en ytterligare försvårande omständighet. Motivet till mordet ska ha varit hedersrelaterad svartsjuka på grund av att frun valt att lämna Matahor.

Matahor är känd av polis sedan tidigare för annan brottslighet. I domen ingår också ett ofredande mot en person där Matahor varit inneboende. Efter att Matahor hotat döda och vrida nacken av dottern därför att hon tappat hans mobiltelefon i golvet ville mannen inte längre ha kvar Matahor som inneboende. Denne vägrade dock att flytta och i samband med avhysning uppstod bråk som ledde till att Matahor polisanmäldes för ofredande.

Domen innehåller också redogörelser som visar att Matahor inte på något sätt försökt anstränga sig för att anpassa sig till det svenska samhället. Han var inte intresserad av att lära sig svenska och inte heller av att arbeta. Även vid andra tillfällen ska Matahor ha hotat att döda dottern som han kallade för “bastardbarnet”.

-Pettersson tycker detta är ett utmärkt tillfälle att kontakta nigerianska regeringen och fråga vad de ska ha betalt för att hålla Matahor inlåst i Nigeria i 15-20 år, givetvis av humanitära skäl. Det kan inte vara roligt att sitta inne i Sverige där afrikanen inte behärskar språket…

Uppsala tingsrätt, B 7179-13   UNT

TIDIGARE 2014-05-27. En kvinna har mördats i en lägenhet på Hällbygatan i Luthagen, Uppsala. I lägenheten fanns en treåriga dotter. En man i 30-årsåldern är gripen som tidigare haft en relation med kvinnan, som är jämnårig med mannen.

Dafe Matahor

Dafe Matahor

Uppsalapolisen meddelar via ett pressmeddelande att de inte kan lämna ut mer information rörande mordet av utredningstaktiska skäl.

-Pettersson säger inte mer än att den misstänkte är…

Dafe Matahor 820613-XXXX, medborgare i Nigeria.

LÄNK       UNT.se  

 

 


8 responses to “Nigerian dömd till livstid och utvisning för brutalt mord

 • christer Bideklint

  Livstid att avtjanas i hemlandet

  Gilla

 • Kurt

  Ge han nackskott eller som rep prydnad i ändan på ett rep. Det skulle han ha fått hemma i Nigeria.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  En borta och tusentals kvar.
  Han kan i alla fall se fram emot en rik pension i Nigeria med pensionspoäng från Sverige.
  Vad hindrar honom från att komma hit under ny identitet?
  Man kan ju alltid hoppas att han ”förolyckas” på anstalten.

  Gilla

 • mulleomar

  …eller skippa semester i fängelse här, dumpa fanstygen (finns fler) dagtid på 20km höjd i vaket tillstånd…ovanför det land aset en gång lämnade
  …bjussa honom från den höjden på ngn minuts ensamflykt (utan fallskärm), sedan *smack*…denne person kommer ändå aldrig begripa kristna lagar…koranen har ju rätt som tillåter detta, enligt honom…

  Gilla

  • Kurt

   han skulle bli medvetslöst och frysa ihjäl inte mycket han uppleva av det hela. Det räcka att kasta ut ha från 3000 meter efter cirka 50 sekunder impact fritt fall från 3000 meter tills man normalt dra skärmen på ca. 700cmeter man ska hänga på 600 under bärande skärm. med en fallhastighet på ca. 50-55 m/sec kan man räkna ut hur fort innan impact

   Gilla

 • ossie

  Konstigt borde inte han bli riksdagsman hos MP eller V

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: