Våldtog drogad kvinna – tre av fyra somalier frikända

INVANDRING/BROTTSLIGHET. I ett skogsområde mellan Älvsjö och Solberga våldtogs en drogad ung kvinna av flera tonåringar i augusti förra året. Nu slår Svea hovrätt fast att bevisningen bara håller för att fälla en av de fyra åtalade.

Liksom tingsrätten anser man att det endast går att styrka att en man i 20-årsåldern tvingat sig på kvinnan och att han dessutom använt våld. Men även utan våldet hade mannen fällts för våldtäkt. Hovrätten anser nämligen att kvinnan befunnit sig i en särskilt utsatt situation eftersom hon dels var drogad och dels befann sig i ett obekant område där hon från och till varit omgiven av 10–15 killar, varav flertalet var okända för henne.

Enligt rätten visade inte någon av de närvarande killarna ”något som helst intresse av att vilja skydda henne eller att hjälpa målsäganden från platsen”.

Tingsrättens utdömda påföljd för den våldtäktsdömde står fast: fängelse i ett år och fyra månader.

Den dömde liksom de tre frikända är somalier.

Metro

TIDIGARE 2013-12-27. En 17-årig flicka hade följt med männen till ett skogsområde i Älvsjö söder om Stockholm. Där blev hon bjuden på hasch och började må illa.

Enligt åtalet blev kvinnan sedan knuffad och slagen och utsattes för sexuella övergrepp av två jämnåriga pojkar. I förhör har flickan berättat att hon var chockad och periodvis inte förstod vad som hände.

De två 17-åriga pojkarna åtalades för grov våldtäkt. En 18-årig man åtalades för medhjälp. Samtliga tre har varit frihetsberövade sedan september men frias nu av Södertörns tingsrätt.

I domen skriver tingsrätten bland annat att det är oklart vem som har gjort vad och i vilken utsträckning tvång verkligen har förekommit.

Tingsrätten anser dessutom att flickan inte var så påverkad ”att hon befann sig i en särskilt utsatt situation”.

Metro

TIDIGARE 2013-11-28. Idag, torsdagen åtalades två unga män misstänkta för en grov våldtäkt i Älvsjö, i södra Stockholm. Åklagare Mathias Lidberg har för första gången använt begreppet ”särskilt utsatt situation”, som infördes den 1 juli i år när våldtäktslagstiftningen ändrades.

 – Jag har gjort bedömningen att den situationen som målsägande har befunnit sig i det här fallet är att hänföra till det här, säger åklagare Mathias Lidberg.

När lagen ändrades i juli tillfördes alltså begreppet ”särskilt utsatt situation”. Vilket kan innebära sömn, sjukdom, berusning eller allvarlig rädsla.

Enligt åklagaren var den unga kvinnan i en sådan situation när hon i slutet av augusti våldtogs i ett skogsområde i Älvsjö, i södra Stockholm. Bara dagar efter händelsen anhölls och häktades fyra unga män – 16, 17, 18 och 19 år gamla.

I dag åtalas de två yngre av dem för grov våldtäkt alternativ försök till grov våldtäkt. Enligt åklagaren utsattes den unga kvinnan för slag och knuffar i skogen, i samband med övergreppen.

De två unga männen förnekar brott. En tredje kille – 18-åringen – åtalas för sexuellt ofredande, samt medhjälp till grov våldtäkt alternativt medhjälp till försök till grov våldtäkt. Han ska ha ”hejat på” de andra killarna under våldtäkten, enligt åklagaren. Mannens försvarare Ulf Klementsson tycker att det är en luddig gärningsbeskrivning.

– Det finns inte något konkret närmare på hur det skulle ha gått till, han förnekar brott.

Den fjärde killen – som var 19 år vid händelsen – har under hösten i häktet insjuknat och därför har utredningen mot honom fått skjutas upp. På grund av det försämrade hälsotillståndet försattes 19-åringen på fri fot i går. Rättegången mot de andra tre männen börjar på tisdag.

-Pettersson ser att PK-media nämner att lagen är ny, resten är som vanligt men det sägs  inte…samtliga av de åtalade är somalier, även den dömde. Tre är medborgare i Somalia, den fjärdes medborgarskap uppges ej.

Våldtäkten skedde den 30 augusti 2013 i Älvsjö.

19 thoughts on “Våldtog drogad kvinna – tre av fyra somalier frikända

 1. Ali:
  Slutligen ska du veta att sådana lagar som du efterfrågar,redan till del finns inskrivna i svensk lagbok…Men vad hjälper detta när hela vårt domstolsväsen är korrumperat.Åklagare släpper loss de kriminella snabbare än polis hinner gripa dem.Lagvrängare och politiskt tillsatta domstolar dömer efter minimala regler,och friar hellre än straffar dessa exoter.
  Naturligtvis ger detta i förlängningen en uppfattning,att det är fritt fram att föröva brott i Sverige… Typiska exempel just nu är zigenarnas härjningar runt hela landet.Tåg står still p.g.a. att dessa stulit kopparkablarna under natten.Kyrkogårdar och offentliga platser utsättes för stölder av olika metaller.Ingen reagerar och utdömer straff !Man behöver inte vara överintelligent för att se var det brister alltmer….

 2. Ali:
  Vad ni i arabiska världen sysslar med intresserar mig inte.Dessa nya problem hade aldrig uppstått,om man haft en skärpt invandringsgräns.
  Ser eller läser du inte,att alla dessa nykriminella har en gemensam nämnare.90 % av fallen utgöres av ”berikande importer” !
  Har du klarat dig,tillhör du i dagens Absurdistan ett stort (litet) undantag.

  • Stenbock. Jo, det är klart att jag ser problemen. Och det är beklagligt. Tror du inte att jag så himla gärna vill se lösningar på problemen? Det jag så gärna vill är att både du och jag ska kunna samarbeta i stället för att sitta o skrika på varandra

   • Vi har inget emot att er straffskala används här. Men ärligt talat så om jag uppfattat det rätt så hade ingen shariadomstol fällt dessa marodörer. Då kuffarer inte har några rättigheter under sharia och då jihad är ständig så blir ju även tagandet av slavar när andan faller på ok. En kvinnlig slav har ju sin lilla uppgift, och tja detta var ju en av dessa. Eller hur?

   • Naivtive, Var nu snäll o sluta sprid sånt som inte stämmer. Du kan ju på så sätt lyckas lura en okunnig muslim att få för sig att det är okej att behandla kuffar på detta vis. och då måste du förstå att du blir delaktig i brottet.

    Naivtive. Jag har inte heller sagt att ni ska införa sharia. Jag har sagt att många av er verkar gilla att komma närmre sharias straffskala

   • Om det nu vore så väl Ali…
    87 % av Absurdistans befolkning vill ha det som idag ! För min personliga del har jag inte så länge kvar (positivt i detta fall).Det som oroar mig som sett mer än Småland m. omnejd i livet,är det som ligger framför er i yngre generationer…Inget drömläge,att man genom skolan har indoktrinerat och fördummat avsiktligt.Det som idag sker i Syrien/Irak kommer imorgon,att ske i stora delar av Europa oavsett hurudana lagar Sverige har !

   • Stenbock. Må Allah förlänga ditt liv. Jag förstår din oro. Och jag är minst lika oroad. Jag som förstår hur flera länder aktivt livat upp dessa konflikter och förstört så mycket blir orolig över framtiden för många. För det kommer att leda till värre saker om inte alla inblandade makter skärper sig.

 3. Vilka ynkryggar! Kastrering med kniv av samtliga vore ett passande straff. – Vad stadgar Sharia lagen i motsvarande fall?

  • Luntan. Jag håller med dig om att dessa personer ska få hårdare straff. Sharialagen säger att dessa banditer ska få riktigt höga straff. Ännu en gång har pettersson lärt sig att komma lite närmre islams straffskala. Bra pettersson. Du lär dig något av våra debatter =)

   • Så fort du får chansen Ali hugger du till ! Inser du inte att vi i civiliserade världen,inte vill ha er straffskala..
    Problemet för oss är alla kriminella importer av exoter typ: araber,somalier,”västafrikanska syrier”,vanliga niggrar och inte minst alla zigenare som dräller in !

   • Stenbock. haha. Jasså? men dina polare här kommer ju själva med önskemål om högre straffskala. Så hur kommer det sig att vi är överens här? Eller menar du att du inte håller med om att dessa banditer ska få högre straff än det de fått?

   • Högre straff behöver väl inte nödvändigtvis betyda
    att vi ska använda tusenåriga straffskalor, i ett civilicerat
    land stympar man inte folk, inte ens vidriga brottslingar,
    men kemisk kastrering för sådana idioter hade varit
    motiverat.

Kommentera