Allt fler vill se samarbete med SD

Huruvida de politiska partierna driver en agenda för inbördes beundran, eller om de verkligen lyssnar på sina väljare, kan ibland vara en svår fråga att svara på.

Man ska väl ändå komma ihåg att politikerna har fått chansen att vara just politiker p.g.a. medborgarnas val.

Nu visar det sig att nära hälften av väljarna vill att deras parti äntligen tar klivet upp ur sandlådan, tar nappen ur mun, slutar jollra och inleder ett samarbete med SD i frågor där SD och det egna partiet står nära varandra.

Skärmklipp

Det är Ipsos som gjort undersökningen åt DN och visar att väljarna har en annan syn än partiföreträdarna. Av erfarenhet vet vi att ”osäkra väljare” inte sällan tillhör gruppen som väljer att stödja SD eller ett samarbete med SD, så vi kan nog vara övertygade om att dryga 50% vill att det egna partiet samarbetar med Sverigedemokraterna.

Föga förvånande är motsträvigheten störst hos socialisterna (S+V+Mp) som fick ca 43% av rösterna i riksdagsvalet.

Se hela undersökningen här.

 

6 thoughts on “Allt fler vill se samarbete med SD

  1. Jamen snälla Stefan, detta gäller ju väljarna! Politikerna skiter väl i vad de tycker.

  2. Hu så hemskt. Tänk om det blir så att dom börjar använda sig av delar av SD:s politik. Tänk vad många fler rasister, nazister, främlingsfientliga och rent av farliga för mänskligeten det skulle bil.
    IRRONI.

  3. SD, KD och V skulle kunna bilda ett block. Partierna som gillar gamla och förlegade idéer .

  4. Jag skulle vilja se ett hemma-hos-reportage i Expressen om någon politiker, som inte tycker som SD, som bjudit en familj från Syrien att bo i sitt gästrum. Jag får nog aldrig uppleva detta.

    • Eller någon nigger från Västafrika,som simmat över Medelhavet,för att slutligen finna lyckan i främlingsvänliga Absurdistan.

Kommentera