Toppmoderat visar förakt

Per Westerberg läste upp en text som inledning till riksdagens upprop igår. Den handlade om respekt för demokratin och om riksdagsjobbet som något av det finaste vi har.

Ni kan höra detta i tidigare blogginlägg.

En av de som struntade blankt i Westerbergs inledande ord, var partikamraten Sofia Arkelsten.

arkelsten

Arkelsten som fördes fram under Reinfeldt, har fört vidare hans test om att vända demokratin ryggen om den vänder sig mot rätt partier.

Så här vuxet betedde hon sig under gårdagens omröstning.

Skärmklipp

Kan inte annat än hålla med den moderata väljare som beskriver Sofia Arkelsten på detta sätt.

Även andra undrar om Arkelsten är vuxen sin roll och om hon är lämplig företrädare för sitt parti.

2

Hennes förklaring i DN påvisar att hon kanske trots allt borde avsäga sig sitt uppdrag redan innan 2018, då hon försvinner med buller och bång.

Lite om Arkelsten vi ska bära med oss i minnet:

  • Granskas av åklagare efter att ha åkt på bjudresa med Shell till franska lyxorten Pau.
  • Arkelsten förvränger historien och hävdar att Moderaterna låg bakom den fria- och lika rösträtten som genomfördes för drygt 90 år sedan.
  • Arkelsten plagierar stora delar av en debattartikel från KD-ledda socialdepartementet och använder den som sin egen.
  • Två andra bjudresor som Arkelsten deltog på var till Tanzania och Finland som RFSU respektive Forum för energi och tillväxt arrangerade.

34 thoughts on “Toppmoderat visar förakt

  1. Tänka sig att Sofia fick vara med på nyheterna i kväll och tala lyriskt om Carl Bildt…. Hon kanske aspirerar på Reinfeldt post?

  2. Så länge det finns personer som Sofia Arkelsten, Kent Persson, Anna Kinberg Batra, Ulf Kristersson m.fl. i arbetarpartiet nya Moderaterna.

    Då är jag mer än nöjd. Kan inte bli så mycket bättre.

    Så snälla…..byt INTE ut dem.

    • Moderaterna väljer dem som passar dem.
      Så fungerar demokratien.
      Att vi inte gillar Batrs osv gör inget att andra gör det är okey, Gud bevara mej för en riksdag där ALLA tycker likadandant.

  3. Jag brukar inte kommentera utseende men när jag ser Arkelstens nuna så förstår jag varför Fredrik den skallige valt att kalla sig stridshingst.

    • Ruben
      Tack du har naturligtvis rätt. Men vad har ” Palestinier med saken att göra.
      Konflikten dem Imellan är skapad av stormakterna. Jag låte. dom själva komma på lösningen.
      Båda har naturligtvis rätt på nåt sätt.
      Personligen tror jag inte på en två stats lösning. men inser också att det inte är min sak att döma.

      Och hoppas att det sket utan onödig blodsutgjutelse.

  4. Nu har vi verkligen bevis för att allt för många har lämnat tankeförmågan hemma när de inträder i Riksdagshuset. Många ville markera mot SD, men alla borde veta att i tredje omröstningen skulle Björn bli vald oavsett deras blanka röster. Så varför röstade de inte blankt bara första men gav Björn sina röster i andra omgången de hade då sparat tid och pengar för sig själva och för oss skattebetalare.
    Fy fan för V och den så kallade demokratin i Absurdistan!

  5. Som ansvarig för EU:s migration har Cecilia Malmström retat upp många delegater från andra medlemsländer. Hon har likt Ullsten snyftat om alla drabbade flyktingar och försökt läxa upp dem många gånger för att de inte tar in flera från MENA.

  6. Var det inte den fula skatan som påstod att Stockholmare
    var smartare än lantisar? Ett märkligt påstående när merparten
    av dom mähän som visar förakt för demokratin kommer just
    från Stockholms regionen?
    En Burka på henne hade inte varit fel.

    • Om man är intresserad av IQ är det lätt att mäta. Stockholmare består av företagsamma människor som flyttat in från landet så kanske är stockholmare på gruppnivå smartare än landsbygdsbefolkningen . Men det spelar ju egentligen inte så stor roll dessutom hjälper ju Stockholm landsbygden .

      • Då innebär och läser jag ut av din tes,att du är en lantis som flyttat in till ”stan”.Därför anser du dig nu stå på ett högre plan… Tala om gott självförtroende eller hur man nu skall tyda din sjukdom.
        Bland oss normala pursvenskar,från alla delar av landet något man enbart kan skaka på huvudet över.

      • Vad gäller då för de som flyttat till Norrland från storstäderna?
        Är man helpuckad då?

      • På gruppnivå Pica. En del som flyttat till Norrland är smart andra inte.
        Bloggen har haft en disskussion om IQ tidigare, är en en disskussion om IQ skillnader i Sverige olämplig tycker du?
        Det gör väl inget om skillnader finns på gruppnivå, IQ och människovärde har inget samband .

      • Diskussion inte ”disskussion”. Du har tydligen varit med förrut här på bloggen i den ”disskussionen”, under vilket alias då? 😉

      • Ruben
        Du undviker att tala om IQ, försöker istället tala om alias, Ruben,vad heter du mer än ”Ruben”? Vad du heter spelar i och för sig ingen roll, men att utbyta åsikter är intressant.

      • ”sverker” Din undermåliga Svenska avslöjar dig gång efter annan, tag nu din soptunnelogik och lägg locket på för gott. 😉

  7. Detta fula stolpskott fick ju dessutom kicken som partisekreterare för Moderaterna häromåret. Hon var nämnligen helt inkompetent för detta jobb.

    • jaha är det hon som är gift med den lille lotsaskomikern
      David Batra? Svårt att hålla reda på alla uppblåsta
      donnor.

      • Ruben
        Är du bloggens jakthund som hugger efter alla som inte är SD korrekta. Passar inte åsikterna skäller du.
        Klagar på allt och alla men tål inte den minsta avvikelse från den rätta läran. Du uppför dej ju som en gammaldags kommunist.
        SD och V har ett väldigt lika sätt i att argumentera, de vill säga bråka gnälla och vara allmänt otrevliga. Plus art köra en sak i taget. SD folk ”neger” V ”inga vinster”
        Du är ju lika ensidig som Aftonbladet.

    • @Kurt
      Det är personer som denna Malmström,som har förstört landet Sveriges anseende runt om i världen.Just denna misstänksamhet mot svenskar,är det man oftast träffar på utanför våra gränser…
      Det var således inte enbart under 2:a världskriget,vi uppträdde på ett sådant förrädiskt vis !
      I detta nu aktuella fallet,sålde hon ut 500 miljoner europèers privata integritet,till några multikoncerner i USA.
      Fy f-n hon är en lika falsk spion och lakej,som f.d. utrikesminister Bildt !

  8. Jag undra starkt om jag ska ta tillbaks mitt Tyska medborgarskapet, -det här börja likna mer och mer en Cirkus med dårar som ha intagit arenan.
    Och DDR fasoner skymta vid horisonten.

    Jag är uppvuxen i Väst Tyskland, ska jag nu på ålderns höst upplev a hur det va i DDR? Det kanske fanns en tid att vara stolt över Sveriges demokrati, men den upplevde jag aldrig den fick knäcken under Tiden det fanns kollektiv anslutning mm. eller när facket bestämde vilken hem försäkring jag skulle ha och tvingade på mig en sämre en den jag hade.

    Jag ha alltid gått min egen väg på gott och ond, men ni svenskar eller åtminstone 87% gillar att låta stora bror diktera vad ni ska tänka och göra.
    Ni ha redan blivit knäckta när tiden för husförhör begav sig. Och prästen kollade om nu var snäll och undergiven. Ni är det perfekta folk för en diktatur eller shariavälde.

      • @Kurt
        Därför har vi en grannlaga uppgift att ifrågasätta och informera de 87 procenten, som fortfarande inte fattat vilka vedervärdiga svinaktigheter som Sverige utsätts för.

  9. En värdig kandidat för EU-församlingen i Bryssel..Tillsammans med Ullskog och Malmströmskan,kan hon bli den felande dåren i kören !

Kommentera