Dömd arabisk mördare får asyl, komforten i arabiska fängelser för dålig

INVANDRING & GALENSKAP. Nu är det fritt fram för araber som begått grova brott som våldtäkter och mord att invandra till Sverige. Det står klart sedan en 47-årig man från Libanon fått asyl eftersom han dömts till 14 år och 9 månaders fängelse för mord i hemlandet. Komforten i arabiska fängelser är för låg, anser Migrationsöverdomstolen och beviljar nu mördaren rätt att stanna i Sverige som en fri man.

2014-09-26_1132

Efter att ha skjutit ihjäl en man 1999 flyttade Mouin Adel Al-Samrout till Sverige och sökte asyl. Migrationsverket beslutade 2004 att avslå den idag 47-årige mannens ansökan och att skicka hem honom till Libanon igen. Al-Samrout valde emellertid att stanna illegalt i Sverige istället.

År 2011 ansökte Al-Samrout åter om asyl, efter att nyligen ha blivit friad i en rättegång där en annan arab dömdes till 8 års fängelse för skattebrott och bokföringsbrott efter att ha tillverkat vattenpipstobak utan att betala tobaksskatt.

Som asylskäl anförde Al-Samrout att han dömts till 14 år och 9 månaders fängelse för mord och mordförsök i Libanon efter att ha skjutit en person till döds 1999. 47-åringen betraktade sitt straff som ”oproportionerligt” och krävde därför att få stanna som en fri man i Sverige istället – ett krav som Migrationsverket inte ville gå med på.

”Enbart den omständigheten att Mouin Adel Al-Samrout kan riskera att sitta frihetsberövad en längre tid i avvaktan på en ny rättegång medför inte att han kan anses ha ett skyddsbehov”, skriver Migrationsverket, som avslog ansökan om asyl, i en inlaga till domstolen.

Men nu ger Migrationsöverdomstolen alltså myndigheten bakläxa och tillmötesgår den 47-årige arabens krav.

”Det finns grundad anledning att anta att Mouin Adel Al-Samrout, vid en verkställighet av brottmålsdomen mot honom, riskerar omänsklig eller förnedrande behandling”, uppger domstolen i sitt beslut.

Närmare bestämt anser Migrationsöverdomstolen att det är bevisat att komfortnivån i Libanons fängelser inte håller måttet, då temperaturen inomhus ofta varierar och fångarna inte har fri tillgång till dryck. Därför beviljar man Mouin Adel Al-Samrout uppehållstillstånd som ”alternativt skyddsbehövande”.

-Pettersson misstänker att denne man varit oerhört lönsam för det svenska samhället – annars hade väl PK slängt ut honom direkt, allt annat vore galenskap och myndigheterna är väl inte galna…namnen på beslutsfattarna nedan, kom ihåg inga hot men kanske någon kan mejla och få en bra motivering som skattebetalarna begriper…

2014-09-26_1411

Fria Tider 

36 thoughts on “Dömd arabisk mördare får asyl, komforten i arabiska fängelser för dålig

  1. Så idiotiskt så man blir skrämd. Eva 63, Catharina 52 och Karin 54 borde verkligen skämmas,….och omgående byta jobb !

  2. Nu får det väl ändå va nock.? Blir han inte plockad i fängelset? När får vi domstolar som lyssnar på folket. E de bara dönickar där sitter?

  3. Så han får alltså asyl i Sverige för att han riskerar fängelse för mord i Libanon. Vi tar det igen: riskerar fängelse för mord. Är tydligen asylskäl i Sverige.
    Personligen tycker jag det är BRA att personer som mördar får fängelse. Men det är ju vara min åsikt.

  4. Tre stycken kvinnor och ingen man hade yxat till den här domen. Jag undrar just vad de kallat en dömande instans med tre män, som hade dömt som kvinnorna nu gjorde.

  5. En dömd mördare hittar hit till Sverige?! Hur då? Är de inte frihetsberövade under rättegång och EFTER domen?! Vad är det som pågår egentligen!? Ytterligare en mördare som går fritt på våra gator.

    • SKRÄMMANDE….Sverige i ett nötskal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Nu utvecklas Sverige till någon slags soptipp där förbrytarte får fristad och inte behöver sona sina brott! Betalar EU för dessa tjänster med? Vad är det som händer?

  7. 3 ynkliga figurer, och ingen enda av dem går omkring i
    karakläder, och det bevisar väl att för att sitta och döma
    i en Svensk dumstol, så måste man väl ha lite knäck i lurarna
    ett absolut krav, om det sen är kvinna eller man spelar ingen
    roll! Sen vet väl alla människor i hela världen att det inte i
    något fängelse någonstans som kommer i närheten av våra
    hotell Hilton för kriminella!

    • Precis vad som slog mig..Tre batikhäxor sitter och beslutar !!!
      Livstidskriminell arab(bland flera) som nu vandrar runt i Absurdistan.Kringresande tjyvar,och zigenare,som rånar äldre i hemmen.”Ungdomsgäng” som eldar upp delar av Hisingen,och andra bekant ghetton.Somaliska (beduiner) våldtäktsmän,som förlustar sig,inför de politiskt ansvarigas fullständiga blindhet.
      ”Fattigflyktingar” och lyckosökare,som invaderar landet i hundratals dagligen…o.s.v. o.s.v. i all oändlighet. 🙁

  8. Det måste finnas namn någonstans på dem som har tagit detta ……………beslut. Undrar om det är folk som är jäviga ?

  9. Bra beslut. Nu kan han fortsätta mörda i Sverige. Det måste finnas någon som tar ansvar när det händer. Men troligtvis är det ingen på Migrationsöverdomstolen som vill vara skyldig.

  10. Ännu en illegal invandrare som ska ha allt – till meriterna hör mord i hemlandet. Han blir säkert en tillgång för Sverige.

    Finns det ingen som hör hur vansinnigt det låter?

  11. Det är väl bara en tidsfråga innan de stackars IS-medlämmarna får en fristad i Sverige. Vi har ju den pollisyn att ALLA är hjärtlogt välkommna hit och vi frågar inte efter vem det är eller var han/hon kommer ifrån.

    • Det är då märkligt det här med en viss kategori av svenska kvinnor och ”icke vita män”. Träffade ofta på det i UK, i Medelhavsländerna är det mera sällsynt, ”tack och lov”.

  12. Syftet med all denna dårskap måste ju vara att pursvenskar också skall bli flyktingar?

    ”Allas usla värde”

Kommentera