Hemtjänsten kom inte, det fanns inte personal

ÄLDREVÅRD. En kvinna satt och väntade nästan en hel dag på att kommunens hemtjänst skulle komma. Men den dagen fanns ingen personal och ingen meddelade sig heller till kvinnan.

Kvinnan har hjälp av hemtjänsten varje morgon, med bl a frukost. Den här morgonen kom ingen hjälp.

På eftermiddagen ringde hon och efterlyste hemtjänsten. Hon fick då beskedet att det inte funnits någon personal under dagen.

I en avvikelserapport från hemtjänsten visar det sig att ytterligare två personer i samma område också har blivit utan morgon- och lunchbesök en dag nyligen.

I det här fallet var det ett missförstånd då personalen, som skulle jobba dag, hade trott att den skulle jobba kvällspass.

För att missarna inte ska upprepas ska nya rutiner införas. Personal som åker direkt hemifrån ut i hemtjänsten, utan att åka via grupplokalen, ska meddela till gruppen att arbetet är inlett.

-Pettersson säger att det finns 13 000 anställda på arbetsförmedlingen som borde kunna utbilda sig för att jobba i hemtjänsten…

DT 

3 thoughts on “Hemtjänsten kom inte, det fanns inte personal

  1. Nej varför hjälpa gamla tanter, det gäller att samhället
    ställer upp för unga friska så kallade ensamkommande
    flyktingbarn, dessa räknas av någon outgrundlig anledning
    till Sveriges framtid?

  2. Varför vill pettersson våra gamla och behövande så ont?
    Merparten av de anställda på AF saknar helt den allmänbegåvning och medmänsklighet som behövs i jobb med människor. Ett mer passande jobb för AF personal vore detta, Sewer Diver. Meet a man with perhaps the world’s most disgusting job…and he loves it!

    http://www.youtube.com/watch?v=0vTe3hQYXHw

  3. Lediga sökande ja, men vem ska betala?
    Det är inte ankarbarn utan svenska pensionärer som ska ha service.

Kommentera