Moderat – Migrationsverket bedriver utpressning

INVANDRINGEN. Växjö sade upp avtalet med Migrationsverket gällande mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Med det nya avtalet kommer kommunen tvingas ta emot fler barn.

Migrationsverket och Länsstyrelsen har satt oss i en utpressningssituation, säger Bo Frank (M).

De hotar oss med att tilldela kommunen fler platser om vi inte accepterar de som nu föreslagits.

Växjö ligger i topp fem över kommuner som tagit emot flest flyktingar per invånare. Då tycker jag det är upprörande att Migrationsverket inte tar hänsyn till det.

Bo Frank berättar vidare att platserna i dag inte finns i Växjö och han vet inte hur detta ska lösas. Det nya avtalet börjar nämligen gälla redan den 24 september.

– Jag har ingen aning om hur detta ska gå till men det känns som att vi måste skriva på, vi har inget annat val, säger Bo Frank.

-Pettersson undrar vad Bo Frank gnäller för. Invandringen är ju rena rama vinstlotten och skulle inte det räcka så ersätter Migrationsverket kommunen med 1 900 kronor per dygn och ”barn” vilket för Växjös del innebär det 7,6 miljoner kronor.

Smålandsposten 

7 thoughts on “Moderat – Migrationsverket bedriver utpressning

  1. Bo Frank är bara en i raden av moderata kommunalråd som reagerat, men varför gnälla i media och inte hos den som orsakar alla problem…deras egen partiledare.

  2. Nu finns det bannemä pengar till denna ”lyxkonsumtion”! Men våra äldre då – Hur blir det mä dem – Ättestupa?!

    • Vad sägs om en modern bisarr variant av Ättestupa Lars Lind? Då, -och om – den dagen infaller då jag uppnår min medellivslängd 79 år för män, kommer det kanske ett brev från Försäkringskassan i vilket jag kan läsa: Ni har nu uppnått den ålder då ni inte mera behöver finnas till. Bifogat i kuvertet finner ni en tablett cyankalium. Vänligen intag den i kväll vid sänggåendet med ett halvt glas vatten.
      OBS! Lås inte ytterdörren, vi hämtar den döde på morgonen.
      / Fn 70-årig pensionär

      • @Luntan
        Såg igår i någon kommentar att du var i besittning av en egen blogg, vill du länka?

  3. 1.900:-SEK per dygn Ja men en svensk skall klara sig på 7 – 8 tusen per månad. Utan tvekan sitter dessa sju grovt kriminella och förser sig själv med miljon löner.

Kommentera