Passet dras in för terrorister som reser utomlands

ISLAM. Minst 30 islamister från Tyskland har, enligt ett pressmeddelande, besökt paramilitära träningsläger i Pakistan.

Personer som misstänks vara islamister får sina pass indragna, enligt ett beslut vid Berlins Förvaltningsrätt, som ett sätt att förhindra att de kan delta vid utländska terroristläger. Därmed avslogs ett fall där tre män begärt snabbehandling av deras fall. Förvaltningsrätten stöder myndigheternas rätt att återkalla ett pass om misstanke att fara föreligger för Tysklands inre eller yttre säkerhet. De islamistiska propagandaaktiviteterna på Internet visar inga tecken på att avta, säger Myndigheten för Författningsskydd.

Rätten finner det styrkt att två av de klagande med tyskt pass försökte att flyga till Istanbul den 30 sept. 2009 för att ansluta sig till Jihad i Pakistan eller Afghanistan. De greps av tysk polis på Berlins flygplats. I deras resväskor fann man militär utrustning och tysk-arabiska ordböcker. Dessutom hade man gömt stora summor kontanter i kläderna. Passen drogs in samma dag och de två belades med utreseförbud.

Avvärja fara för Tyskland

Återkallandet av passen har stöd i lagen, anser Förvaltningsrätten. Ett pass kan dras in om det föreligger risk för skada för Tysklands relation med andra läder eller för Tysklands internationella anseende. Att en tysk medborgare deltar i ett Jihad-träningsläger är just ett sådant fall.

Mer propaganda på nätet

Myndigheternas senaste observationer meddelades strax efter att tyskspråkiga videos dykt upp på YouTube med upprop för Jihad. Videorna var såtillvida ”anmärkningsvärda och understryker att den propagandavåg man startat i september 2009 fortfarande pågår”. Myndigheten säger dock att inga direkta hot riktas mot Tyskland, inte heller syns tecken på mobilisering.

-Pettersson antar att det finns liknande lagar i Sverige men den politiska viljan att använda dem saknas…

N-TV 

10 thoughts on “Passet dras in för terrorister som reser utomlands

  1. Välkomna till Sverigeistan!
    Här behövs inget sådant trams som pass!
    Ps, här får ni ett nytt pass så att ni kan åka till Tyskland och hämnas rasisterna, pk gör vågen, Ds

  2. Svar till Kurt: Än så länge har väl statsmakten inte konverterat fullt ut, utan uppehåller ett löjets sken av svenskhet och kristendom. Men ge dem 4 år till så är Sverige och kristendomen förpassade till historieböckerna om inget radikalt sker i årets val eller nästa.

  3. Ta dem som en galen hund rund hörnan och sätt en tombak mantlad pille i smallhjärnan, dett bota dem på ett permanent sätt.

  4. Såg en ”annons” som IS’ använder vid rekrytering: En flott villa med en stor ny bil på uppfarten. Att de mer i smyg kan utlova kidnappade unga flickor och kvinnor så mycket de vill ha bidrar säkert bland muslimer där fattiga unga inte har råd att gifta sig och inte får ”umgås” med motsatta könet.

    Från England rapporteras att ett 30-tal jihadister i Syrien/Irak nu vill ha amnesti för att komma ”hem” till England och slippa åka i fängelse. När de kom dit brände de sina engelska pass och fick ett nytt – kalifatets.

    Konstigt, trodde att kalifatets pass gällde över hela världen?

      • Vad menar du med Sverige ”Icke muslimsk”, ha du sovit de senaste åren eller aldrig varit i Malmö Södertälje Rinkeby mfl. ????

      • Du lever faktisk i ett land där man måste be om ursäkt för att man som Etnisk Europé ha ljus hud!

Kommentera