Forbes listar världens tio bästa hälsoteknikföretag – hälften är israeliska

VETENSKAP/SJUKVÅRD. Hälsoteknik är relativt nytt men vinner nu mark också i Sverige och många landsting satsar inom området. Forbes gick nyligen igenom ett stort antal hälsoteknikföretag för att sätta ihop en lista med de tio bästa. När listan var klar och publicerades visade det sig att hälften av dem var israeliska.

ReWalk, uMove, Telesofia, Totali LLC och HelpAround har alla antingen utvecklats i Israel eller har delar av sin verksamhet där idag. Totali LLC är baserade i Texas men har största delen av sitt utvecklingsteam i Israel. Företaget arbetar inom vitt skiljda områden. ReWalk arbetar med exoskelett, en sorts protes som ligger som ett exteriört skelett. uMove är en mjukvara som kan följa ditt ansikte och dina ögon och som använts för spel och reklam men som nu även skall användas för hälsotekniska ändamål.

Läs mer om listan och företagen/startupen på följande sidor

Forbes: 10 Health Tech Companies Changing the World

Forbes names 10 best health companies, half are from Israel 

-Pettersson inser att detta luktar lite propaganda för vad 15 miljoner judar åstadkommer för världen. För att motverka det tar jag gärna emot exempel på var 1,5 miljarder muslimer har åstadkommit för att göra världen lite bättre, fast vi ska erkänna att vissa muslimer är världsbäst på amputationer utan bedövning.

4 thoughts on “Forbes listar världens tio bästa hälsoteknikföretag – hälften är israeliska

  1. Är det någon som vet var koranerna trycks?
    Märkligt att arabbarbarerna accepterar Gutenberg överhuvudtaget.

  2. Skulle tro att världen kommer att sakna judarna mer än muslimerna.
    Inte ens saudarabisk sand verkar duga, de importerar till och med sand!

  3. Då väntar vi oss att vänstern ska motarbeta dessa. Många komponenter i datorer och kameror är också israeliska. Så tillbaka till 1800 talet vänstern.

Kommentera