Andel invandrare i svenska fängelser får inte registreras

INVANDRARE/BROTTSLIGHET. Hur många invandrare finns det i svenska fängelser? Det är en av de många frågor som ofta ställs till Kriminalvården och som vi inte får svar på.

Kriminalvården har statistik på hur många utländska medborgare som finns i fängelse varje år, vilka länder de kommer ifrån och om de ska utvisas efter fängelsestraffet.

Den 1 oktober 2013 var andelen utländska medborgare i våra fängelser 32 %. Andelen utländska medborgare i landet var 7 %. En skaplig överrepresentation för bortalaget med andra ord.

De svenska medborgarna var 68 %. Något annat registreras inte!

Därmed finns det ingen statistik på hur många personer med utländsk bakgrund som sitter inlåsta för olika brott. Anledningen är att Kriminalvården är förbjuden i lag att registrera etniskt ursprung.

Däremot är registrering av utländsk bakgrund tillåten i exempelvis Stockholms landsting där man skryter om …”nästan en fjärdedel av landstingets knappt 43 000 anställda har utländsk bakgrund…”

Definitionen för personer med utländsk bakgrund är; ”Utländsk bakgrund har personer som är utrikes födda eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar”

– Pettersson undrar varför etniskt bakgrund är tillåtet när det gäller anställda, företagare med flera, men inte när det gäller kriminella. Där finns bara utländska och svenska medborgare.

Vad försöker PK dölja för oss? Är det att invandrarna är 75, 80 eller 90 % i våra fängelser eller finns det någon annan anledning…

Definitionen för personer med utländsk bakgrund är; ”Utländsk bakgrund har personer som är utrikes födda eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar”

22 thoughts on “Andel invandrare i svenska fängelser får inte registreras

  1. Av samma skäl får vi ALDRIG se interiörer från fängelser längre vilket var rätt vanligt i kriminaljournalistik förr. Finge vi se sådana bilder (blurrade eller inte) så skulle vi naturligtvis se något ytterst olämpligt för PK.

  2. Vanligaste namnet i svenska fängelser är Johansson… så håll era vrickade rasistiska tankar för er själva och ta reda på fakta. Men det passar väl inte in i era konspiratoriska värld. En svensk är en svensk och vi registrerar inte folks etnicitet i ett demokratiskt samhälle.

    ”Utrikes föddas ställning på arbetsmarknaden och deras generellt sett lägre socioekonomiska nivå, speciellt bland vissa ursprungsgrupper, är enligt forskningen en viktig orsak till viss överrepresentation i brottsregister. Om man kontrollerar för kön, ålder, utbildning och inkomst minskar överrisken för vissa grupper att begå brott – den variabel som har störst betydelse är också förvärvsinkomst.” http://www.migrationsinfo.se/valfard/kriminalitet

    • Skodamannen, det är det säkert. Jag har mejlat Kriminalvården och bett om uppgifter på vilka länder de utländska medborgarna kommer ifrån och vila straff de fått men de vägrar hittills svara trots att de är skyldiga enligt lag. Men denna vägran är också ett svar…

      • Misstänker också att många av de nysvenska ”högutbildade rymdforskarna”(kanske än fler än de som kör Taxi) sitter bak lås och bom !

  3. Att dom flesta är utlandsfödda i svenska fängelser behöver man inte vara Einstein för att förstå. Så våra korrupta myndigheter kan försöka dölja det så mycket dom vill!

  4. Två släktingar till mig som jobbar på ett fängelse i Skåne
    säger mellan 70-75% av alla intagna har utländsk bakgrund,
    Så det är förståeligt att myndigheter inte vill föra statistik
    som bekräftar vad många vet, att vi importerar brottslighet!

  5. Tidigare så var definitionen på ”utländsk bakgrund” att man hade EN eller två föräldrar födda i utlandet. Nu räknas de med en utländsk föräldrer som svenskar. Det har idag gått så långt att de araber och afrikaner som föddes här på 60.70 och 80talet har skaffat egna familjer och då är de inräknade i den svenska gruppen även om de skaffar en partner från hemlandet. Svensk offentlig statistik blir allt mer lik den i Sovjetunionen, där offentlig statistik handlade om att dölja och inte visa. Det blir svenskarnas parti 2014 som ett finger mot PK-makten.

  6. ”Jan Guillou kikade in på Norrtäljefängelset på 90-talet och konstaterade samma sak, nämligen att ca 75 % av internerna var vad han beskriver som ”svartskallar”

    Någon som tror det har blivit färre ”svartskallar” på Norrtäljefängelset sedan 90-talet?

    Det tror inte jag!

  7. Att den statestiken är förbjuden är ju svar nog.
    Frågan är ju hur mycket överrepresentationen av utländare är.
    Den måste ju vara alarmerande.

  8. Vi har redan ett antal muslimer i dom flesta av 7klövern. där man alltid försöker att dölja sanningen.Såg just på text tv där var det någon jävla ali babba vi skall ta över Sverige..

    • Hur skulle det se ut om det kom till vanliga Svenssons vetskap,att en majoritet är ”importerade berikare”… 😉

Kommentera