Inte bara välfärden rustas ner

Som vi har kunnat konstatera i ett antal inlägg här på Pettersson så är det inte bara välfärden som rustas ner här i landet, utan även demokratin. Angrepp på politiker under torgmöten, i första hand på SD, och nu senast uteslutningen från olika fackförbund av personer som är sverigedemokrater, innebär också en nedrustning av demokratin. Men nu börjar reaktionerna att komma, tom från fackligt håll.

På debattsidan i dagens Aftonlögnen kan vi läsa ett inlägg från Sven Pernils. Sven Pernils är ordförande i fackförbundet löntagarna.

Sven Pernils konstaterar att flera LO-förbund, tex Svenska Transportarbetarförbundet, har som policy att utesluta arbetare från förtroendeuppdrag som företräder ett av riksdagspartierna, nämligen SD.  I teorin äger alla medborgare samma grundlagsfästa rätt till yttrandefrihet. I praktiken innebär LO-förbundens hållning att tiotusentals svenska arbetare förvägras detta. De svenska arbetarna måste välja mellan politiskt engagemang och facklig trygghet. Ett stundtals omöjligt val.

Inom Transportarbetarförbundet räcker det med att man uttrycker sympati för SD för att uteslutas. Lusharpan tycker att det verkar vara ett förträffligt angiverisystem om man vill ”röja någon ur vägen” som man inte gillar. Vad det på sikt kommer att leda till för samhälle kan ju var och en räkna ut.

Sven Pernils konstaterar vidare att svenska arbetare tystas. De gamla socialdemokratiska maktstrukturerna utmanas och slår tillbaka med kraft. Ledarna på LO-förbunden väljer att använda sina respektive förbunds monopolställning för att tysta företrädarna för det parti som på sikt kan utmana Socialdemokraterna. Avslutningsvis tycker Sven Pernils att LO-förbunden borde skämmas

Lusharpan noterar särskilt den sista meningen.  Det är också intressant att läsa att det finns en Facklig företrädare som är av uppfattningen att SD på sikt kan utmana Socialdemokraterna. SD går en spännande framtid till mötes.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

2 thoughts on “Inte bara välfärden rustas ner

  1. Vad Svenska arbetare borde göra på direkten är att i stora
    mängder gå ur facket, för då självdör dessa odemokratiska
    skitstövlar när försörjnigstarmen skärs av.
    Som alternativ finns fackföreningen LÖNTAGARNA !

  2. Det måste gå åt helvete innan det blir bättre. Men vi ,måste betala för alla analfabeter som Fredrik tog hit innan det blir bättre.Fredrik Du skulle tänkt på Svenskarna i stället för alla analfabeter från Somalia. Titta bara hur det ser ut i Borlänge Vem i helvete skall försörja alla i annhörig innvandringen
    kanske sossarna gör det tror inte det. det är naturligtvis vi som arbetar.
    SD 2014 kom ihåg….

Kommentera