Flens kommun vill stoppa asylboende


INVANDRING. Flens kommun hade ingen framgång i domstolarna med sina försök att omedelbart stoppa asylboendet Loftet.

2014-07-18_1901

Mark- och Miljööverdomstolen nobbade kommunens överklagande, och det innebär att Stefan Carlsson, som driver Loftet, får fortsätta att ta emot flyktingar i det gamla hotellet. Åtminstone tills vidare.

Fast nu väntar en lång och unik rättsprocess om själva sakfrågan, som kan få återverkningar på andra asylboenden runtom i Sverige. Men Stefan Carlsson är lättad över att inte behöva slå igen omedelbart.

– Nu får vi arbetsro, säger han.

Migrationsverket, som har upphandlat en massa flyktingboenden i hotell och vandrarhem runtom i landet vill inte kommentera ärendet annat än per mejl, och skriver att verket har haft ett långt samarbete med Flens kommun i boendefrågor för asylsökande. Loftet har tidigare använts som boende för asylsökande. Det är därför anmärkningsvärt att kommunen väljer att processa frågan kring asylboenden samtidigt som flyktingsituationen i världen är som allra värst, skriver Migrationsverket.

Niklas Witt, kommunjurist i Flen säger till P4 Sörmland att det inte handlar om att stoppa asylboenden som sådana. Det här handlar bara om Loftet, som inte är lämpligt som permanent bostad.

-Pettersson tror inte ett dugg på Niklas Witt….Flen har varit centralort för asylsökande länge nu och jag tror de ledsnat på vinstmaskinerna…


3 responses to “Flens kommun vill stoppa asylboende

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: