Asylboende ska finansiera skidliftar

ÅRE/INVANDRING. Igår öppnades dörrarna till ett nytt asylboende för 186 asylsökande i Åre. Boendet kommer att ligga i hotellet Åre Continental Inns lokaler i Björnänge.

–Vår ambition som fastighetsägare är att erbjuda dessa människor ett värdigt boende, säger Peter Eriksson som äger fastighetsbolaget.

2014-07-18_1428

För ett drygt ett år sedan blev de kontaktade av nöjesprofilen Bert Karlsson som ville starta ett asylboende i alla hotellets lokaler. Åre Continental Inn ville däremot fortsätta att driva hotellverksamhet och de kom till slut fram till att annexet som står outnyttjat största delen av året var en bra lösning.

– Det hyrs bara ut till säsongspersonal under vinterhalvåret och nu fick vi en möjlighet att utnyttja det bättre, säger Peter Eriksson.

Hotellet har ett tillfälligt avtal med Migrationsverket fram till 15 september, då de ska utvärdera hur det gått. Parallellt jobbar de med att bygga ut skidliftar och skidnedfarter i anslutning till hotellets ägor. Ett projekt som man hoppas kunna finansiera delvis med intäkterna från hyran av Migrationsverket. Hotellverksamheten kommer också att fortlöpa som vanligt.

Ägaren Peter Eriksson tycker att det ska bli spännande att driva boendet, trots att det är väldigt nytt för honom.

– Fast jag har jobbat med hotell i flera år och det är ju som heltidspension som vi erbjuder dem, säger han…

-Pettersson säger inte mer än att skattebetalarna tydligen ska finansiera skidliftar till ett privat företag…

ÖP 

5 thoughts on “Asylboende ska finansiera skidliftar

Kommentera