Försvaret ger sig in i asylindustrin


INVANDRING/FÖRSVAR. Det finns närmare 800 bäddar att disponera på Älvdalens skjutfält och nu har också Migrationsverket bokat dessa för att i ett första skede kunna ta emot 300 flyktingar som kommer till Trängslet den 21 juli.

– Initialt handlar det om 300 personer, men det kan bli fler som kommer, förklarar Pierre Karatzian, som är pressinformatör på Migrationsverket.

– Det är viktigt att betona att det nu handlar om ett kortidsavtal med Försvarsmakten om att få utnyttja Älvdalens skjutfält som sträcker sig till mitten av augusti. Vi kommer att använda platserna eftersom vi ser att platserna i lägenheter och tillfälliga boenden inte räcker till.

De flyktingar som nu kommer att flyttas till Trängslet är asylsökande och nyanlända.

– De asylsökande finns oftast på ett boende i anslutning till ansökningsenheterna innan de flyttas till ett boende som det i Älvdalen.

Just nu är det många som kommer till Sverige från Syrien, men vilka nationaliteter som kommer till Trängslet är oklart.

På Trängslet kommer Försvarsmakten att hantera boendet och restauranger, medan Migrationsverket kommer att ha egen personal tillgänglig.

-Pettersson räknar med att försvaret som vanligt serverar ärtsoppa med fläsk på torsdagar och ger pojkarna lite skaplig vapenutbildning, det är alldeles för många misslyckande skjutningar, så kallade skadeskjutning i vårt land…

DT 

Älvdalens skjutfält är Sveriges största militära övningsområde och omfattar cirka 54 000 hektar (540 km²). Fältet anlades under 1960-talet, då det fanns behov av ett större skjutfält för artilleriet. Skjutfältet har nyttjats och nyttjas fortfarande av många olika förband från skilda delar av landet.


14 responses to “Försvaret ger sig in i asylindustrin

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: