Försvaret ger sig in i asylindustrin

INVANDRING/FÖRSVAR. Det finns närmare 800 bäddar att disponera på Älvdalens skjutfält och nu har också Migrationsverket bokat dessa för att i ett första skede kunna ta emot 300 flyktingar som kommer till Trängslet den 21 juli.

– Initialt handlar det om 300 personer, men det kan bli fler som kommer, förklarar Pierre Karatzian, som är pressinformatör på Migrationsverket.

– Det är viktigt att betona att det nu handlar om ett kortidsavtal med Försvarsmakten om att få utnyttja Älvdalens skjutfält som sträcker sig till mitten av augusti. Vi kommer att använda platserna eftersom vi ser att platserna i lägenheter och tillfälliga boenden inte räcker till.

De flyktingar som nu kommer att flyttas till Trängslet är asylsökande och nyanlända.

– De asylsökande finns oftast på ett boende i anslutning till ansökningsenheterna innan de flyttas till ett boende som det i Älvdalen.

Just nu är det många som kommer till Sverige från Syrien, men vilka nationaliteter som kommer till Trängslet är oklart.

På Trängslet kommer Försvarsmakten att hantera boendet och restauranger, medan Migrationsverket kommer att ha egen personal tillgänglig.

-Pettersson räknar med att försvaret som vanligt serverar ärtsoppa med fläsk på torsdagar och ger pojkarna lite skaplig vapenutbildning, det är alldeles för många misslyckande skjutningar, så kallade skadeskjutning i vårt land…

DT 

Älvdalens skjutfält är Sveriges största militära övningsområde och omfattar cirka 54 000 hektar (540 km²). Fältet anlades under 1960-talet, då det fanns behov av ett större skjutfält för artilleriet. Skjutfältet har nyttjats och nyttjas fortfarande av många olika förband från skilda delar av landet.

14 thoughts on “Försvaret ger sig in i asylindustrin

  1. kollar man flyktingar om dom är vapenutbildade,om dom är det är dom skyldiga att utföra stridsuppgifter för sverige i händelse av krig,man borde kanske informera dom?

  2. Ja vad mer kan man vänta sig när det svenska försvarsutskottet har invaderats av en islamist och representant för det muslimska brödraskapet, Abdirizak Waberi!! Samt att övriga politiker tycks lida av ”svenskofobi”!

  3. Försvaret kan ju placera ett antal MP:S på förläggningen för att reda ut ”oroligheter”. Har de kvar arrestlokalen?

  4. Jag tycker att man ska se det som så att det är bättre att skattepengarna stannar inom staten än att vi fyller Bert Karlssons konton med pengarna.

  5. Varför ska vi ha skjutfält, Klubbarnas skjutbanor räcker gott och väl för de rester av försvaret vi ha kvar, skarpa skott eller lsösplugg är för dyrt så de skriker pang pang pang.

  6. Har försvaret fortfarande tillgång till ammunition? Vad har de annars för nytta av ”halvfigurer”?

Kommentera