Judiska extremister har erkänt mordet på den arabiske pojken

Tre israeler har erkänt mordet på palestinske Mohammed Abu Khudair. 16-åringen kidnappades och brändes till döds.

Motivet ska ha varit hämnd för de tre israeliska tonåringar som hittades mördade tidigare samma vecka.

För en vecka sedna greps sex judiska extremister misstänkta för inblandning i mordet på den 16-årige palestinske pojken Mohammed Abu Khudair som hittades död i Jerusalem den 2 juli, skriver AFP.

Nu har tre av dem erkänt mordet. En 29-åring och två 17-åringar har i förhör sagt att de mördade Mohammed Abu Khudair som en hämnd för de tre israeliska tonåringar som hittats mördade tidigare samma vecka.

Att det var just Mohammed Abu Khudair som blev deras offer var en slump. Under natten åkte de runt i flera av Jersusalems arabiska kvarter i jakt på ett lämpligt offer. Dagen innan hade de försökt att kidnappa en åttaåring men misslyckats efter att barnets mamma trätt in, skriver AFP.

När de hittade Abu Khudair tvingade de in honom i en bil och tog honom till en skog. Där hällde de en brandfarlig vätska på honom och tände på. Obduktionen visade att pojken hade rök i lungorna vilket tyder på att han fortfarande var vid liv när de satte eld på honom.

Mordet utlöste kravaller i östra Jerusalem, som sedan spred sig till andra städer med palestinsk befolkning i Israel. Det ledde också till att konflikten mellan Israel och Hamas eskalerade.

-Pettersson räknar med att israeliska domstolar behandlar dem som mördare ska behandlas…

TIDIGARE 2014-07-07. Judiska extremister gripna – misstänks ha mördat tonårspojke. 

Israelisk polis har gripit en grupp misstänkta för kidnappningen och mordet på en palestinsk tonårspojke i Jerusalem i onsdags. Pojken brändes levande. De gripna betecknas som ”judiska extremister”.

Muhammed Abu Khudeir brändes levande till döds.
Muhammed Abu Khudair brändes levande till döds.

Exakt hur många eller vilka de gripna är inte känt ännu – det råder för tillfället publiceringsförbud om detaljerna för medier i Israel, och polisen har ställt in en planerad presskonferens. Men det har bekräftats att det handlar om vad som kallas ”judiska extremister” och att 16-årige Muhammed Abu Khudair mördades som man uttryckte det ”för att han var palestinier.”

Muhammed Abu Khudair tvingades in en bil utanför sitt hem i östra Jerusalem tidigt i onsdags morse – bara timmar efter begravningen av de tre israeliska tonårspojkar som hade hittats mördade på den ockuperade Västbanken två dagar tidigare.

Hans svårt brända kropp hittades i ett skogsområde i utkanten av Jerusalem några timmar senare, och obduktionen visade att han brändes levande. Det har hela tiden misstänkts att mordet var en hämndaktion från extrema judiska nationalister för de tre israeliska tonåringarnas död.

-Pettersson tycker båda brotten är vedervärdiga men en stor skillnad är att araberna hyllar dem som mördade de israeliska tonåringarna medan Israel gripit och kommer att straffa dem som mördade den arabiske pojken…

Det står i SR:s artikel att det råder publiceringsförbud om detaljer i fallet i Israel, det stämmer inte, i exempelvis Jerusalem Post står det att en av de sex gripna har erkänt det brutala mordet under intensiva förhör av Shin Bet (Israels säkerhetstjänst). De misstänkta, beskrivs som ”unga män och minderåriga,” och är enligt pressen från staden Beit Shemesh och Adam, en bosättningVästbanken.

2014-07-07_0848 2014-07-07_0849

4 thoughts on “Judiska extremister har erkänt mordet på den arabiske pojken

  1. Kollade i motala tidning idag
    inte ens apoteken är förskonade ifrån utländska tjyvar
    pelle

  2. Och sen då?, ha vi inte set tillräcklig många clips där muslimer häller brandfarlig vätska på levande kristna eller andra ”Humana och fredliga”!

    Bättre hade varit att knäcka nötterna med polygrip och skära av kuken på han och sända han hem till mamma och pappa istället för att göra han till martyr.

Kommentera