BBC analyserar, är bilderna från Gaza sanna?

GAZA/ISRAEL. Under den senaste veckan har bilder visats och delats hundratusentals gånger på bland annat hashtag #GazaUnderAttack. Bilderna distribueras ofta för att visa effekterna av israeliska flyganfall mot Gaza.

BBC visar att många av bilderna inte är från den senaste konflikten och ofta inte ens från Gaza. Vissa är från konflikten 2009 och andra är från konflikterna i Irak och Syrien.

6 thoughts on “BBC analyserar, är bilderna från Gaza sanna?

  1. Det gäller att noggrant begrunda och sovra bland allt material därifrån, men en sak är säker, lita aldrig på lögnaktiga araber!

  2. ”We’ve seen it before, in Syria, in Iraq…”

    Som vanligt alltså, man kan inte lita på araber.

    • O C H vem var det som släppte lös monstret i Irak (och nu gnäller över att det hade behövts en ny Saddam Hussein för att hålla fanatikerna i schack?) O C H vilka är det som stödjer jihadisterna i Syrien med vapen och pengar? Reinfeldt har själv sagt att vi svenskar ska vara stolta över det stöd vi ger den syriska oppositionen (som sedan länge domineras av jihadister).

      Det ligger en ödets ironi över det faktum att den islamistiska ISIS-rörelsen som på bara några få dagar fick den av USA nybildade Irakiska armen att bryta samman faktiskt har fått vapen och träning av…….USA.

      http://youtu.be/qu0YtkHRBWg

      Blowback kallas det på CIA-språk. Svinhugg går igen säger man i Sverige.

Kommentera