Hamas uppmanar Gazabor att gå upp på taken och ett gäng svenska terrorister stödjer dem

MELLANÖSTERN. Den palestinska raketbeskjutningen från Gazaremsan och de israeliska flyganfallen mot mål i Gaza har fortsatt också i dag.

Uppgifterna om hur många palestinier som dödats i dom israeliska flyganfallen, och också från israeliska marinens fartyg utanför Gazas kust, varierar. Men siffran tycks nu närma sig hundra döda. De flesta dödsoffren uppges vara civilpersoner och många av dem barn.

För att om möjligt minska antalet civila offer försöker israelerna ibland varna före attackerna. Bland annat genom att helt enkelt ringa till dem som bor på eller vid målet.

Men Hamas uppmanar nu Gazaborna att inte bry sig om dom israeliska varningarna utan istället stanna kvar och gärna gå upp på hustaken så piloterna får se hur många de riskerar att döda. Ibland använder israelerna också så kallade ”dörrknackare”, det är missiler utan sprängladdning som först skickas iväg mot målet som en varning och strax därefter kommer den skarpa missilen.

Utöver alla döda i Gaza är över 500 skadade och sjukvården där har svårt att hantera den situationen. En del skadade kan skickas till Egypten via gränsövergången vid Rafa. Där försöker också friska Gazabor lämna den bombhärjade landsremsan. Men bara personer med egyptiskt pass släpps igenom. Andra försöker ta sig ut via den israeliska gränsövergången Eretz. Där har israelerna bland annat låtit svenska medborgare lämna Gaza.

Ett nytt scenario i raketbeskjutningen har nu också dykt upp, nämligen raketer som skjuts från Libanon mot norra Israel. Israel svarade omedelbart med artillerield mot södra Libanon.

I mellersta Israel har tre Hamasraketer skjutits ner av det israeliska luftförsvaret. Enligt Hamas var raketerna på väg mot Tel Avivs internationella flygplats. Men flygtrafiken fortsatte ostörd under förmiddagen.

För första gången har i dag en direkt raketträff skadat en israel allvarligt då raketen slog ner i en bensinstation i kuststaden Ashdod.

– Pettersson påstår att vi hare ett gäng terrorister i Rosenbad, läs lagen…

2 § För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att

 1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,

 2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller

 3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst arton år, eller på livstid.

 Är brottet mindre grovt, är straffet fängelse, lägst två år och högst sex år.

 Om ett högre lägsta straff för gärningen har föreskrivits i brottsbalken, gäller vad som sägs där i fråga om lägsta straff. Lag (2009:399).

Ovanstånde lagtext kan vi väl knappast använda men fortsättningen…

Den som samlar in, tillhandahåller eller tar emot pengar eller annan egendom i syfte att egendomen ska användas eller med vetskap om att den är avsedd att användas för att begå särskilt allvarlig brottslighet döms till fängelse i högst två år.

Om brott som anges i första stycket är grovt, döms till fängelse i lägst sex månader och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska det särskilt beaktas om det utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller annars varit av särskilt farlig art.

I ringa fall ska det inte dömas till ansvar. Lag (2014:312).

…solklart är flickorna och pojkarna i Rosenbad brottslingar, de 700 miljoner om året de skickar till en organisation som klassas som terrorister av EU kan knappast räknas som ringa fall…

Sveriges regering bryter mot lagen och stödjer en terroristorganisation.
Sveriges regering bryter mot lagen och stödjer en terroristorganisation.

8 thoughts on “Hamas uppmanar Gazabor att gå upp på taken och ett gäng svenska terrorister stödjer dem

  1. Undrar hur många av dessa raketer som hamnar över
    Israel som är finansierade med Svenska biståndspengar?

  2. Det är som vanligt med Hamas. Med barn som mänskliga sköldar försöker de få den globala opinionen med sig?

  3. OT:

    När ska konsumentverket se till att vi får ångervecka då det gäller konvertering till islam? Det finns många svenskar som i ett svagt ögonblick läser shahadan av misstag. Jag tycker inte det är mer än rätt att de får en vecka på sig att tacka nej till erbjudandet. Det fungerar ju när det gäller mobilabonnemang och de är faktiskt bara tvååriga. Här talar vi ju om ett livslångt abonnemang.

    Islam är ju en modern religion och vi kan förvänta oss att närsomhelst bli uppringda av någon saudier på något callcenter, som försöker pracka på oss sin religion. Om man då sitter på balkongen i solskenet, med ett par gt innanför västen, finns risken att man sluddrar fram något som kan missuppfattas som en shahada.

Kommentera