EU:s regler är bra ibland

Regeringen tillsatte på torsdagen en utredare som ska ta fram förslag på hur EU-direktivet ska införas. För cigarettpaket innebär direktivet att två tredjedelar ska vara täckt av varningstexter och bilder.

Utredaren Göran Lundahl ska titta på hur varningarna kan utformas utan att de krockar med tryckfrihetsförordningen. Han ska också utreda märkning av tobaksvaror för att göra det lättare att komma åt smuggeltobak. Även tobaksprodukters innehåll och eventuella förbud mot vissa smaktillsatser omfattas. När det gäller snuset lyckades Sverige få rätt att reglera innehållet själv.

Även en tillståndsplikt för att få sälja tobak ska utredas, liksom regler för e-cigaretter. Maria Larsson uppger att e-cigaretter kan vara vällovliga om de används för tobaksavvänjning, men de riskerar också att bli en inkörsport till tobak med högre nikotinhalt. Även på detta område får Sverige bestämma själv över hur reglerna ska se ut. Direktivet ska vara infört i maj 2016.

-Pettersson noterar att när det gäller tobak är det tydligen väldigt viktigt att följa EU:s regler men när det gäller alkohol så är det inte aktuellt att göra som andra länder i EU.

För att inte tala om integrationen…där är EU fullständigt oduglig, värdelösa och ansvarslösa som bara tar emot en bråkdel av antalet asylsökande jämfört med oss…

4 thoughts on “EU:s regler är bra ibland

  1. Systembolaget är ett handelshinder och en skattebas för det svenska förmynderiet? Släpp spriten fri!

  2. Ja, nu har de tillsatt en beredning igen som ska stoppa privata aktörer. City Gross har visst samarbetat med en vinimportör och levererat en flaska vin i matleveransen, fy fy fy!

    Sen går politikerna ut och talar om att detta gör man för att vara omtänksam mot medborgarna!!?? Här kan man verkligen tala om hyckleri. Alla vet vad monopolet Systembolaget tar in på försäljningen.

    Detta är helt otroligt i dagens Sverige och att nu går det bra att göra avvikelser mot andra EU-länder? Är detta fri konkurrens?

      • Bara jag hör talas om Mona Sahlin så blir jag gnällig. Var det inte hon som sa att midsommarfirande var töntigt?

        Till råga på allt kommer en ny undersökning som visar att all alkohol är farlig!!! Detta efter årtionden med undersökningar som visat motsatsen, t ex antioxidanterna i vinet.

        Men nu är det fredag och då ska man inte hänga upp sig på sådana petitesser. Ett glas rödvin och lite goda ostar….

Kommentera