Bussförare har svårt att hålla sig vakna

TRAFIK. Nästan hälften av de bussförare som kör kollektivtrafik och som undersökts i en forsknings-studie, upplever att de vid minst två tillfällen i månaden har svårt att hålla sig vakna på jobbet.

Det är Statens väg och transportforskningsinstitut som med Stressforsningsinstitutet vid Stockholms universitet granskat bussförare och deras arbetstider och hur det påverkar sömnighet, stress och trötthet.

– Det mest alarmerande är nog att så pass många förare så många som 45 procent av förarna säger att de får kämpa för att hålla sig vakna flera gånger i månaden när de kör buss, säger Anna Anund, trafikforskare vid Statens väg- och transportforskningsinstitut.

– Det här tillståndet kan vi nog nästan jämföra med onykter körning.

-Pettersson läser ”Det här tillståndet kan vi nog nästan jämföra med onykter körning” och undrar hur tillståndet benämns när bussförarna ovan även fastar under ramadan…

SR 

3 thoughts on “Bussförare har svårt att hålla sig vakna

  1. Innan en företagare anställer en rättrogen muslim bör han/hon tänka: Hmm, oanvändbar en månad per år, vill ha lediga fredagar plus islams andra högtider, vill ha bönerum med fottvättsrum på jobbet och ledig tid att förrätta sina böner, vill inte följa företagets klädkod, vill inte jobba med män respektive kvinnor, vill inte hälsa artigt på kunder av motsatt kön mm mm.

    Man kan åtminstone räkna på hur många månadslöner per år de har rätt till. Det kan inte bli många.

  2. Nämnde väl att jag för några veckor sedan åkte med en skäggig busschaufför som läste koranen, samtidigt som han körde??
    Talade om saken med en annan busschaffis på återresan och han sa bara ”jasså han..maila gärna bussbolaget”
    Tydligen en känd profil..

  3. Det blir inte bättre när man inte äter en hel dag – kräv ramadanfri kollektivtrafik

Kommentera