9 thoughts on “Valkompass

  1. 87% SD, 54% för M och FP. 49% för KD (var kom den bollen ifrån?). Överaskande 34% för V (det där kändes hårt, något jag måste fundera över…). Mycket låga värden för MP och F!, tack och lov.

    Analys för V-resultatet: Jag är anti-EU, och antiglobalist. Tycker att Tobinskatten verkar som en bra idé. Det kan kanske vara en förklaring?

    Sedan var ju naturligtvis frågorna tendentiösa, och många vardagliga frågor saknades (i mitt tycke). Jag provade att köra en gång till, och ”fuska” – d.v.s köra ”PK-style” utan att överdriva. Bara gissa vad jag tror att ”vanliga människor” tycker, som är helt oengagerade i politik. SD kom tvåa, M 1:a. FP trea. Slaskpartierna MP & F! kom sist. C i mitten.

  2. Jag fick 100% på SD.
    -så klart jag inte fick,men alla frågor är ju så enkla och ledande att en grundskole-elev hade genomskådat det.
    Det är som veckotidningarnas modell av ”Hur suger jag ut min man mest”
    Sådana där hittepå tester gjorde jag redan i grundskolan på elevrådet i vår elevtidning på 70-talet.

  3. Tror att Sd s resultat stämmer överens med många Svenskars syn
    på läget i landet , hoppas att det även visar sig i valresultatet!

  4. Fick 78 % för SD…Troligen tryckt fel på några av frågorna ! 😉
    Det glädjande var att V,MP och FI hamnade längst ned,under 28 %.

  5. Jag kan inte tänka mig att rösta på sjuklövern som är rasister mot alla oss svenskar. De har stulit vår välfärd och förser sig själv med mång miljon arvoden = en kriminell handling utan motstycke i vår historia någonsin. Tänk tillbaka i tiden på 30 talet, vi är på väg dit nu med hög hastighet. Personligen tror jag det blir risk för krig och andra negativa saker för oss p g av dessa sju klövern grovt kriminella handling och grova stölder från oss. EN annan sak är ju att man undrar varför och hur dessa sju klövern kan ge bort vårt sparkapital som skulle bli välfärd. Klart jag röstar för SD det är enda alternativet idag.

    • Du har helt rätt…En dyster tid väntar inte enbart i Sverige utan hela Europa står vid avgrundens rand !
      Samhällsviktiga strukturer som t.ex. järnvägen och vägnätet är så eftersatt (över hela kontinenten),att risken för en svår katastrof lär inträffa är förutbestämd ! Istället för att reparera och sköta underhållet,liksom inom flera andra områden,satsas nu våra skattemedel på import av lyckosökare från hela jorden….

  6. Jag fick ett liknande resultat SD på första plats, FP på andra plats, KD på tredje, MP och FI sist. Är också förvånad över FP,s placering men ”de talar ett och gör ett annat”.

Kommentera