Krav på undantagslagar i Italien på grund av migrationen


INVANDRINGEN. Flera borgmästare på Sicilien anser nu att situationen med mängden flyktingbåtar som kommer till ön är ohållbar. Kustbevakningen och asylmottagningar är mycket hårt ansträngda. I staden Catania på Sicilien vill borgmästaren att regeringen inför undantagslagar. Mer än 5 000 båtflyktingar har kommit till Italien de senaste dygnen.

Borgmästaren Enzo Bianco i Catania säger till tv-kanalen Rai att proportionerna är obeskrivliga och att han har vänt sig till den italienska regeringen med krav på undantagslagar.

Över 50 000 båtflyktingar har kommit till Italien i år, fler än under hela förra året. Regeringen och myndigheterna har flera gånger varnat för att situationen är akut och kommer att bli okontrollerbar i sommar när vädret blir ännu mer gynnsamt för trafiken med flyktingbåtar.

-Pettersson tycker att det är dags att stänga Europa, kan inte Italien som har över sex gånger så stor befolkning och fyra gånger så stor ekonomi ta hand om de asylsökande som kommer till Italien hur ska då Sverige kunna ta emot mångdubbelt fler per capita.

 • Italien: invånare 60 miljoner, antal asylsökande hittills i år 50 000
 • Sverige: invånare 9,5 miljoner, antal asylsökande hittills i år 30 000
 • Italien borde alltså ha tagit emot 190 000 vinstmaskiner i år för att komma upp till Sveriges nivå…

Märkligt att inte media, i detta fall statsradion tycker invasionen av Sverige är lika allvarlig…

 


11 responses to “Krav på undantagslagar i Italien på grund av migrationen

 • Tomas

  Det är bra att örlogsfartyg patrullerar Medelhavet men de begår ett stort fel: De hjälper dessa ”flyktingar” i land i Italien med flera länder…istället för att se till att ”flyktingarna” återvänder dit de kommer ifrån.

  De som behövs på örlogsfartygen är ”doers”, sådana människor som får saker och ting gjorda. Jag menar, de är ju ändock ute på vida havet. Där är det ingen som kan registrera så tillbaka med dem dit de kom ifrån.
  Det låter hårt men det finns inte plats här.

  Det är verkligen hög tid att gå från prat till handling, vi har kommit dit.

  Gilla

 • Lena

  De flyttar från en stor och rik kontinent till i storlek mycket mindre länder. Man måste ställa sig frågan , varför har de inte lyckats att skapa en väl fungerande kontinent, varför är det aldrig fred på deras kontinent, de har fått enorma bidrag och alldeles för mycket hjälp………….är det den stora felande länken eller ”Gud förbjude”, är det fel på dem ?

  Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Instämmer med ditt inlägg i allt utom en uppgift,du borde rätta till…
  Sverige har inga 9,5 miljoner invånare ! I din siffra ingår alla lyckosökare, som senaste åren invaderat oss som statslösa,”flyktingar” och asylsökande.Min uppfattning om folkmängden,är att vi är knappa 8 miljoner svenskar…

  Gilla

  • Pettersson

   Du har delvis rätt Stenbock, men det är i varje fall drygt 9,5 miljoner som bor i det här landet och drygt 60 miljoner i Italien.

   Gilla

   • Stenbock

    Hur många av dessa 1,5 miljoner lever från socialbidrag, sjokkassa,arbetslöshetsbidrag,bostadstillägg,och alla andra social tjänster,som våra generationer arbetat samman ?
    Dessa bortsett från de i underkant beräknade 30/40.000 illegala,som upphåller sig i Absurdistan,och erhåller gratis läkarevård,medicin,och tandvård

    Gilla

 • Nisse

  Risken är väl att Ulltot säger vi i Sverige kan ta hand om allihopa. För här
  skiter man i egna befolkningen….

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det har jag också tänkt på varför statsradion i Sverige inte berättar om det ohållbara läget i Sverige.

  Gilla

 • Varg i Veum

  Tycker synd om italienarna. Först tänkte jag att de borde jävlar i mig skicka alla flyktingar till de länder som gnäller mest om ”fort europa” men sen kom jag på var jag bor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: