Flicka rånad på mobil och cykel

ÅHUS. En flicka i 15-årsåldern blev på onsdagskvällen rånad på mobil och cykel på Sandvaktaregatan i Åhus.

Två stycken män rånade flickan genom att först knuffa omkull henne. De lämnade sedan platsen i en bil.

Polisen har ingen känd gärningsman ännu men har detaljer att jobba med. Flickan blev inte skadad vid rånet, enligt inre befäl vid polisen i Kristianstad.

-Pettersson undrar om flickan var blind och döv eftersom vi inte får något signalement – men inget signalement är också ett signalement…

Kristianstadsbladet

 

4 thoughts on “Flicka rånad på mobil och cykel

  1. Flickan har säkert berättat hur det två såg ut.Om polisen nu kunde ta och tala om det för allmänheten så skulle det ju vara så mycket lättare. att förövarna blir gripna.

    • @ angelicaplacet
      Med hänsyn taget till uppklarandeprocenten för polisen som är några enstaka procent i sådana här fall, borde de alltid samarbeta med detektiven allmänheten. Ja t.om. kanske lämna över det polisiära ansvaret till allmänheten som är mer motiverad, och har färre raster än polisen tar. Det som också kan lämnas bort är den juridiska processen i sådana här mål, för den allmänna åklagaren avskriver nästan alla de 2-4 personer polisen lyckas dra inför domstol, åklagaren allmänheten ser mycket mer allvarligt på brott av dessa slag.
      Ska vi göra det arbetsbytet – polismakten, eller ska ni få fortsätta att misslyckas med det ni och domstolarna borde kunna klara av, lätt som en plätt
      Det är bättre med anarki än kryperi.

Kommentera