Hit går licenspengarna

SVT:s vd Eva Hamilton meddelade i april att hon slutar på Sveriges Television efter åtta år på posten. – Jag har gett det bästa jag har och nu är det dags för någon annan att göra det, sade hon.

Hamilton behöver inte vara direkt orolig för ekonomin. Den sista november 2014 slutar hon men kommer formellt att vara anställd till den 28 februari 2015.

Därefter kommer hon att få sin nuvarande lön på 230 000 kronor i månaden utbetald i ett år. En avräkning sker om Hamilton får arvoden och intäkter under perioden. Hamilton måste få dessa eventuella arvoden godkända av SVT. Uppgörelsen faller om Hamilton får en anställning.

Eva Hamiltons årslön i fjol var 2 726 000 kronor.

Om pensionen står det i SVT:s årsredovisning: Pensionen till vd är premiebestämd och utöver ITP-planen utgår tre inkomstbasbelopp per år. Tjänstepensionen ska vara minst 20 procent av hela lönen.

– Eva Gerd Alice Cecilia Hamilton, född den 29 april 1954 säger alltså upp sig frivilligt i april i år är sedan garanterad 230 000 i månaden till och med 28 februari 2016.

-Pettersson tycker det är skitkul att betala TV-avgiften…

Resume

 

4 thoughts on “Hit går licenspengarna

  1. Tänk att det bästa är inte gott nog, men ska ändå betalas som om det vore. Detta är en del av Absurdistan.

  2. I motsats till Pettersson så tycker jag att det är skitkul
    att inte betala TV avgiften!

  3. Jag själv slängde ut min TV i slutet av 90-talet och det tog ungefär 2 veckor för mig att vänja mig av vid den, därefter har jag inte saknat den en enda dag, och idag gör jag allt genom datorn, och någon tv licens har jag inte betalt någon gång under hela mitt 40 åriga liv, och jag förstår fortfarande inte vitsen med att göra det och heller inte dom som gör det idag, för det är enbart bortkastade pengar.

Kommentera