Storrånaren René Akofely hittad mördad

STOCKHOLM. Storrånaren René Akofely som hittades i mördad i morse, skjuten i huvudet. 2009 dömdes han till sju års fängelse efter ett väpnat rån mot postterminalen i Göteborg. Han var även misstänkt för delaktighet i kuppen på Arlanda 2002 då över 40 miljoner kronor stals.

René Akofely
René Akofely

Polisen har inlett en förundersökning om mord och kriminaltekniker arbetade under hela förmiddagen för att säkra spår i huset på Kungsgatan. 38-åringen hittades på första våningen och hade skottskador i huvudet.

René Akofely var misstänkt för delaktighet i det stora rånet på Arlanda 2002 då över 40 miljoner kronor stals. Han åtalades för häleri men åtalet ogillades.

2009 dömdes han till sju års fängelse efter ett rån mot postterminalen vid järnvägstationen i Göteborg. Den 22 januari 2008 stormade tre tungt beväpnade rånare in på postterminalen vid järnvägstationen. Där tvingade de under vapenhot ned elva anställda på golvet.

Strax innan eller samtidigt placerades bombattrapper ut vid polishuset i centrala Göteborg och vid Citypolisens lokaler. Fem bilar sattes i brand för hindra polisen att komma fram och för att ytterligare öka förvirringen kring vad som höll på att hända. Delar av centrum spärrades av och ett 100-tal personer tvingades lämna sina hem på grund av bombhoten.

Men trots alla förberedelser och avledningsmanövrar blev storrånet mot postterminalen 2008 ett fiasko. Rånarnas mål var 80 miljoner kronor men deras plan var flera år gammal. De fick nöja sig med cirka en halv miljon kronor, det mesta i rikskuponger. Samtliga i ligan kunde senare dömas efter att två personer tjallat på dem.

René Akofely, som pekades ut som ligans huvudman, dömdes av Göteborgs tingsrätt till sju års fängelse för misshandel, olaga hot, rån, anstiftan till skadegörelse, medhjälp till sabotage och anstiftan till grovt sabotage. Han blev villkorligt frigiven ur fängelset den 31 januari 2013.

René Akofely förekommer i över 20 avsnitt i belastningsregistret. Bland annat är han dömd för vållande till annans död, övergrepp i rättssak, grovt rån samt misshandel vid ett flertal tillfällen.

2004 fastställde Svea hovrätt en dom på tre månaders fängelse gällande olaga hot från Stockholms tingsrätt. René Akofely hade, enligt domen, brevledes dödshotat en reporter på tidningen Expressen.

Brevet, som var adresserat till reportern, ankom till Expressens redaktion efter att han skrivit en artikel som handlade om Arlandarånet. I nuläget är ingen misstänkt gripen för mordet på den brottsbelastade 38-åringen.

-Pettersson börjar bli orolig för pensionen – är det inte pojkar som den här som skulle rädda ålderdomen för oss Myten?

20 thoughts on “Storrånaren René Akofely hittad mördad

  1. Hoppet är ute för hela den där släkten. En av syskonen är eller var gift med en polis.

  2. Faan tar rätt på de sina till sist. Det blir den eviga elden för René Akofely och dem som har hjälpt honom. Men djävulen ska ha de sina.

    • Horungar ni kände uppenbarligen inte honom så håll käften å respektera nära å kära å låt rene vila i frid

  3. Tragiskt, nu försvann ytterligare en ”svärmorsdröm”, stackars ”batiktanter” ja ni får trösta er med att vi har mängder i landet av samma ”ruttna virke”, er framtid är räddad !

  4. Vad gjorde han här och hur kommer det sig att han fortfarande var kvar efter allt han gjort?

  5. Vad gjorde han här och hur kommer det sig att han fortfarande var kvar efter allt han gjort?

  6. Jag tycker det är tråkigt att de kriminella skjuter ihjäl varandra.
    Det är ju ett jobb för polisen.

  7. Vi på Petterssons blogg får ställa oss i raden av beklagande,och sörjande !
    Ännu en stor förlust för landet Absurdistan !

  8. Om han inte blivit utsläppt i förtid hade han levt?
    Det är alltså helt fel att ge brottslingar rabatt på straffet. Hade han suttit sin tid hade han kommit ut 2016…

Kommentera