Vänsterextremister hade molotovcocktails

LUND. Polisen har hittat fem molotovcocktails på Stenkrossen. De fem flaskorna med brännbar vätska fanns i en plasthink som påträffades i lokalen vid polisens tekniska undersökning efter skadegörelsen.

– Det här fyndet oroar mig ytterligare, säger Jörgen Nilsson, närpolischef i Lund.

Han misstänker att flaskorna var avsedda att användas vid en eventuell konfrontation med polisen.

Under tisdagsförmiddagen hade inga förhör ännu hållits med någon deltagare i den så kallade brytfesten på Stenkrossen.

-Pettersson uppmanar polisen att sluta dalta, ”inga gripna”, har vi fått nog av, snart blir det dödsoffer om vänstervandalerna får fortsätta…

Sydsvenskan      Brytfesten i Stenkrossen

Vänstervandaler förstörde kulturverkstad

2014-05-10 02:48, Skadegörelse, Lund

Grov skadegörelse på kulturverkstad, Kastanjegatan.

Klockan 02.48 berättar en uppringare att det hörs glaskross och ljud från att någon kastar stolar på en skola på Kastanjegatan. Ett stort antal uppringare ringer kort därefter och uppger samma information.

Polis skickas dit och på plats kan man konstatera att ett hundratal personer tagit sig in i lokalen som ägs av Lunds kommun. Personerna har festat och förstört lokalen genom klotter och skadegörelse av mycket stor omfattning. Platsen spärras av och kommer att undersökas av polisens kriminaltekniker. Ärendet rubriceras som grov skadegörelse.

Uppdatering/rättelse: Skadegörelsen har skett i fastigheten Stenkrossen som rymmer en kulturverkstad och hyrs av Lunds kommun.

Polisen  Polisen Facebook

Under natten till lördagen samlades en större folksamling på ca 250 personer. Manifestationen gick under namnet Reclaim the streets. Folksamlingen gick först runt i de centrala delarna i Lund. Därefter tar man tar sig in i lokaler på Stenkrossen vid Kastanjegatan. Stenkrossen som bland annat fungerar som en kulturverkstad blev utsatt för en massiv skadegörelse. Platsen är avspärrad och kriminaltekniker är på plats.

I Stenkrossen bedriver kommunen en stor del av sin kulturverksamhet för unga. Kulturhuset beskrivs som verkstäder för innovation, konst och kultur. Dessutom finns här fritidsverksamhet på kvällarna. -Pettersson läser i lokaltidningar att vänstervandalerna planerat att bryta sig in i lokaler och ”festa” och de anser sig har rätt till det. Som vanligt har ingen gripits.

3 thoughts on “Vänsterextremister hade molotovcocktails

  1. Är väl dags att inrätta ”Arbetslägren” under motto ”Arbeit macht Frei” för detta slödder. Låt dom bryta krossa sten, få se hur mycket ork de ha kvar för att festa efter 8 timmas hård arbete.

Kommentera