Illegala cigaretter i varannan butik

MALMÖ. Illegala cigaretter upptäcktes i varannan butik i Malmö som polisen undersökt i år. Samtidigt har affärsinnehavarna hittat nya sätt att klara kontrollerna.

Sedan årsskiftet har polisen och Skatteverket gjort tillslag mot 41 affärer i Malmö. Vid 21 av dem gjordes fynd som gör att polisen misstänker brott.

Framförallt är det svartförsäljning av insmugglande cigaretter.– Många av de här affärsinnehavarna håller på med tvivelaktiga affärer. De deklarerar en liten inkomst, men kör i hyfsade bilar, säger Håkan Gustafsson, polisens tobakssamordnare i Malmö.

Vapen, stulet guld och stulna mobiltelefoner har också hittats vid kontrollerna. – I en mindre affär eller kiosk hittade vi 2,1 kilo guldföremål. Det var smycken, ringar och medaljer. Affärsinnehavaren är misstänkt för grovt häleri och för tobaksbrott.

Tillslagen har ofta gjort efter att personal från Skatteverket gjort provköp och handlat cigarettpaket för 25-30 kronor styck.

– Bara tobaksskatten ligger på 35 kronor per paket. Så normalt bör priset ligga på åtminstone 43-45 kronor för att täcka inköp och kanske vinst. Priser på 25-30 indikerar att det är illegala cigaretter, säger Håkan Gustafsson.

-Pettersson antar att regeringen är nöjd. De har beställt och fått mångkultur…

Läs mer på Sydsvenskan. Tidigare har vi skrivit om att åtta av tio butiker i Malmö skattefuskar. 

2014-04-23_2105

13 thoughts on “Illegala cigaretter i varannan butik

  1. Här har vi ännu ett problem som kan direkt härledas till invandrarnas ovilja ställa upp på samhällets villkor.

    Är det någon som tror snusskatten skulle vara lika hög om vi haft färre invandrare?

    Anders Borg har tagit svenska snusare som gisslan för att det helt enkelt inte finns snus att smuggla in i landet och därmed pressa priset. Höjd skatt på de hälsovådliga cigaretterna skulle bara vara ett incitament för ännu fler araber att börja smuggla in skiten.

    Som vanligt är det vi svenskar som får lida för att invandrarpack vägrar att acceptera svenska regler.

  2. Var det inte Maud O som sade att de nya svenskarna var så företagsamma ”entreprenöriella” jämfört med de gamla tråkiga.

  3. Inte så konstigt att vår inkompetenta regering lägger den största skattehöjningen på Svenskarnas snus, mao det är Svenskarna som skall betala och stå till svars för politikernas tillkortakommanden!

  4. Väntar bara på fackeltåg och ”Ingen cigarett är illegal” från godhetsnarkomanerna och de mentala kalhyggena.

    • @Argus
      För ditt tidigare inlägg som dessutom skrämde iväg marodören
      ”Södermannen”,och nu kryddan kring ”illegala cigaretter”,bör de nog jämte Rubens,ändå väljas till dagens bästa kommentarer 😉 🙂 😉

      • Tackar ödmjukast. Jag utövar bara en verbal självförsvarstaktik, ta motståndarens argument, extrapolera dem så alla kan se hur absurda de är.

        Jag är bara så less på alla ryggmärgsdrivna floskelspridare; ”Ingen är illegal”, ”Vad är väl en gräns” och ”Bara för att haft turen att födas här” gör mig beklämd då avsändaren har uppenbart inte använt ett uns av sin kognitiva förmåga utan är driven av primitiv emotion.

        Speciellt ”Bara för att haft turen att födas här” visar att avsändaren inte besitter analytisk förmåga och för närmast tankarna på att vederbörande tror på storken. Vi är alla en summa av våra förfäder. Att civilisation uppstår i tempererat klimat är självklart – om man tänker efter. I tropiskt klimat behöver du inte anstränga dig allt för mycket för att få föda, i arktiskt klimat måste du ägna stor del av dygnet för det. I det första fallet finns inget incitament och i det andra ingen tid för utveckling.

  5. Den stora ”svarta” marknaden blir kanske den droppe som får ”bägaren att rinna över”, när ”skattekistan” är tom————tål att fundera över, vad händer då ?

Kommentera