121 ton skräp efter zigenarna i Högdalen

STOCKHOLM: 121 ton skräp har forslats bort från lägret i Högdalen. Hittills har staden städat för en halv miljon kronor. – Vi behöver dubbelt så många platser på härbärgen för att undvika samma problem i höst, säger Stefan Nilsson (MP).

Efter avhysningen i Högdalen städade exploateringskontoret bort resterna av kåkstaden. Totalt forslade entreprenörerna bort 121 ton skräp. Det handlade om bland annat soffor, bildäck, cyklar och byggmaterial.

– Det var ofattbara mängder, säger Ulf Eriksson från Hifab, projektledare för städningen. Vi jobbade i sju arbetsdagar för att få bort allt.

Hittills har städningen i Högdalen kostat över en halv miljon kronor. Just nu håller även exploateringskontoret på att undersöka hur mycket mer det kommer att kosta att restaurera området och för den fortsatta saneringen.

Maggan Cervinger, parkförvaltare i Årsta-Enskede-Vantör, räknar med åtminstone en halv miljon till för att rusta upp området och återställa elljusspåret och naturen.

-Pettersson säger att det bara är ett läger i Sverige. Hur många det finns totalt vet väl ingen. Men man kan undra om zigenarna, romerna, östeuropéerna och allt vad de kallas inte har några skyldigheter när de gästar vårt land.

Skicka hem dem med hjälp av lagen…”…Som EU-medborgare har du rätt att vara i Sverige utan uppehållstillstånd om du har pengar så att du kan försörja dig. Du har också rätt att börja arbeta eller studera i Sverige. Vill du stanna längre tid än tre månader ska du registrera din uppehållsrätt hos Migrationsverket…”

2014-04-15_2022 2014-04-15_2023

Mitti.se   Tidigare HÄR 

27 thoughts on “121 ton skräp efter zigenarna i Högdalen

  1. Min kommentar publicerades inte, så jag försöker igen:

    Om det bott fler än 20 personer i lägret så är sopmängden inte alls särskilt stor.
    En svensk invånare genererar nästan ½ ton vanliga hushållssopor per år. Det verkar inte inkludera exv. elavfall (15 kg/person/år). Övriga grovsopor vet jag inte, men enbart bildäck ligger på minst 5 kg/person/år.

    Strandmiljöprojektet är hedervärt, men det är inte en relevant jämförelse. Det säger något om vad strandbesökare och fartygspassagerare orsakar. Och var sälar dör.

  2. Känns som felaktiga uppgifter, har sopföretaget ”saltat” räkningen och sedan delat pengarna med ”ansvariga” politiker.

  3. Det ser ut att ha blivit lite ”taikon”, som man skulle sagt för länge sedan när det fortfarande var tillåtet att uttrycka sig så.

  4. Om det ordnas dubbelt så många platser på härbärgen, så kommer det mer än dubbelt så många fler hit.

  5. Hur mycket av detta är stöldgods?
    Inte tusan släpar väl rumänerna med sig soffor, cyklar och annat när de reser hit och om så vore skulle de väl knappast lämna alt kvar.
    Dessa romer är romer och förblir romer, sedan får Ullenhag kasta ut hur många miljoner som helst.

    • Stefan K vad menar du med att romer förblir romer är det förbjudet att vara rom, insinuant.

      • Är du dum eller är du bara obstinat i din kommentar, Albin?

        Vilket av dem? Välj själv.

      • Skoglund du brukar ju vara belevad men nu gick du över gränsen. Jag ställde en fråga på ett dunkelt påstående, du tar chansen att ge mig en känga men den fråga jag aktualiserade, den struntar du i.,
        Personangrepp utan att uttala sig om åsikten är inte bra.
        Men du kanske vet vad romer är alltid romer betyder.
        Jag skulle aldrig klumpa ihop alla SD sympatisörer och säga att de är på ett sätt. Folk är olika.

      • Skoglund du är bra på att fråga, men att ge entydigt och ärligt svar är du inte lika bra på.
        Har du någon åsikt om romer?

  6. Nu har vi fått veta att tiggarna tjänar mellan 8000 – 10000 per månad och får därtill extra hjälp av privatpersoner med mat och saker. Kanske dags att beskatta ”gästarbetarna”?

    Ta upp namn på de som svinat ner och bifoga den listan till hemlandet tillsammans med en faktura på saneringen så får de reda upp det själva.

  7. Försvarar någon denna nedskräpning och den kostnad som skattebetalarna helt i onödan får stå för, borde denne ungå en utredning huvida denne är fullt frisk ovanför axlarna!

  8. Vi som är lite beresta , upprörs ofta hur skräpigt det är i resten av världen.
    Antagligen har inte ungarna där varit utsatta för kampanjen Håll Sverige rent.

    • Till Ed : Vi svenskar i min generation blev inte ”utsatta”, vi blev med stor entusiasm insatta i hur vi skulle hålla vårt land rent.

      • När jag besökte Grekland insåg jag att de inte var lika insatta som vad vi är.

      • Fattigt var det, men vi åt alltid upp maten vi tog till oss. Skräp, det slängde vi aldrig, hur fattiga vi än var! Det var det som skiljde oss från tattarna, där såg alltid ut som f_n!

Kommentera