Svenskarna flyr från Sverige och FN tror att Sverige är ett u-land om 15 år

Totalt utvandrade drygt 50 600 personer under 2013 och av dessa var drygt 23 500 kvinnor. Så många kvinnor har det aldrig utvandrat tidigare. Flest personer emigrerade till Norge men i jämförelse med 2012 så ökade utvandringen till Danmark och Storbritannien mest.

Medan invandringen var den högsta någonsin med knappt 115 800 invand­rade så planade utvand­ringen ut och minskade något efter tre års uppgång. Drygt 23 500 kvinnor utvandrade och männen var knappt 27 100.

Historiskt har vi inte legat på sådana här nivåer sedan den stora Amerika utvandringens toppår på 1880-talet. Utvandringen bör dock sättas i relation till dagens folkmängd och de ökade möjligheterna att förflytta sig. Under 1887 utgjorde utvandringen en procent av folkmängden medan den 2013 uppgick till en halv procent. Till skillnad från 1800-talets utvandring kommer sannolikt en stor andel av dagens emigranter att återvända till Sverige.

Totalt var 168 länder representerade bland utvandringsländerna. Norge har varit det populäraste utvandringslandet under hela 2000‑talet, under 2013 utvandrade 14 procent dit. Andra vanliga utvandringsländer har under 2000‑talet varit Danmark, Storbritannien, USA, Finland och Tyskland även om popularitetsordningen varierat något.

-Strålande tycker Pettersson, välutbildade svenskar drar och ersätts med getherdar och kamelryttare…

FN förutspår att Sverige blir ett U-land om 15 år!

SCB 

24 thoughts on “Svenskarna flyr från Sverige och FN tror att Sverige är ett u-land om 15 år

  1. Sverige är förlorat. Inte pga våra invandrare, utan pga våra inkompetenta politiker. Hade Sverige haft lite krav på våra nyanlända och visat ut folk som gör dumheter och skiter i vårt lands lagar, så hade vi inte haft problemen som vi har idag. Det räcker inte att bara lära sig det svenska språket. Det är minst lika viktigt att lära sig vett och etikett. Vår arbetskraftsinvandring under 50/60 och 70-talet går ej att jämföra med dagens invandring. De flesta kom från europeiska länder och anpassade sig mycket bra. De tog de jobben som fanns och jobbade mycket hårdare än vi svenskar. Svenska språket lärde de sig på jobbet och på sina kvällskurser. Idag har allt ballat ur. Gå på SFI när man har tid och lust. Staten betalar lägenhet och försörjningsstöd. Körkort och utbildning betalar i många fall staten. Självklart måste vi hjälpa våra nyanlända, men pengarna måste tillbaka till statskassan. Alltså…, ge dom ett lån, som ska betalas tillbaka inom 10-20 år. Många vill göra rätt för sig, men får inte. Avslutar med att säga…..”sluta med svågerpolitiken”. F.d. stolt Svensk, som numera skäms att våra Svensk. Tråkigt, men sånt.

    • A l l t s å stavas med två ”L”……Vidare kan du lyssna till Videon så får du den information du önskar….

  2. Sveriges klimat är ju inte så tilltalande, så en del flyr nog till nåt varmare ställe på jorden.

  3. Enligt SCB är 64% av de utflyttade tidigare invandrade som nu vänder tillbaka till det land där de inte tidigare kunde leva i. Nu när de fått svensk pension och andra bidrag flyttar de tillbaka.

    • Till Åke, vilket uppvaknande de får till hösten………….rödgrönt. De har uppgett alla sina tillgångar det är bara för den då sittande regeringen att beslagta.

    • Ja pension och andra social förmåner gireras normalt över till deras hemländer…De som event nekas detta förfarande,låter sig skrivas på en adress i Sverige.
      Där hämtar hans goda vänner utbetalningsavierna,och översänder ”nödhjälpen”,till de stackars flyktingarnas hemort i ”Långtbortistan” ! 😉

  4. Det kan vi tacka 7klövern för Sverige kommer att vara ett islamiskt helvete
    inom 10 år…

  5. Om 15 år Pettersson kan både du och jag finnas kvar. Har väldigt svårt att se Sverige som ett U-land då. Vi får väl ta debatten på Björntorp då Pettersson. Betänk att vi två föddes när inte ens TV:n fanns. Tekniken är givetvis på gott och ont. Sen kan vi ju hoppas på att vår värld har FRED då. Det borde betyda mindre flykting strömmar. Jag kan ibland tänka så här: Mina tre barn som idag är i 30-årsåldern, får dom pensioner som vi får idag. Finns det sjukhusvård, äldrevård m.m. Eller måste dom som i USA ha privata försäkringar som löser detta. Tror alla vet att jag vill tillbaka till 60-talet igen. Nu går ju inte det. Men att få en sill och en nubbe på midsommarn och halvfull hoppa säck o ramla, till barnens förtjusning hoppas jag finns kvar. Tänker återuppliva minnen från Nybro Camping där vi firade många midsomrar när barnen var med. Idag lever dom sina egna liv, precis som det skall vara. Påsk o Jul har vi ofta alla här. Självklart skall vi bevara VÅRA traditioner. Glad Påsk mina vänner !

  6. Rapporten säger inte Sverige kommer att bli ett u-land inom 15 år. För att bli ett u-land så behöver man ett HDI på under 0,8. I filmen ser man själv att Sverige beräknas ha över 0,9 i HDI.

    Saken är den att andra länder beräknas utvecklas och gå om Sverige samtidigt som vi halkar nedåt lite. Att vi halkar nedåt beror på många faktorer men en gemensam faktor är en bristande politik och en befolkning som inte ser bristerna.

    • ”Samtidigt som vi halkar ner en aning” skriver du..
      Ja så är det och så skall det bli,allt enl. EU`s direktiv.De länder(i Norden) som hittills haft en förhållandevis bättre utveckling,och kunnat sköta sin ekonomi,i motsats till länderna i t.ex. s-europa, skall nu straffas.
      Enligt EU`s plan skall alla länder bli lika fattiga/rika ! En skön tanke som stammar från kommunismens Marxistiska lära !
      För Sveriges del innebär detta i praktiken,att vi skall nedmonteras till en lägre nivå,typ Grekland,Spanien,Portugal m.fl mer eller mindre konkursmässiga.

      • Jämför inte Sverige med Spanien för Sverige får inte mäta sig med det rika och vackra landet. Även om för tillfället Spanien genomgår ekonomisk nedgång så ändå är det mer välmående land än Sverige gör. Och dessutom så är Spanien 100 gånger vackrare än din skitiga och korrumperade Sverige.

  7. Sant Ruth. Men alliansen och nyarbetarpartiet, har spätt på skiten i ett ofantligt ökande tempo, som saknar motstycke i modern tid. Grunden till skiten är sossarna. Men de hade en viss form av vett, därför att de fattade vad de gjorde. Hos alliansen finns bara dårskap och dumhet, och förstörelselusta. Jag, menar bara att fördärvets takt var mindre forcerat under sossarna, för att de fattade vad de gjorde. Inget försvar, men man trodde ju att de borgerliga skulle vara bättre, inte sämre. Men fattar man inget vad man gör, och har inget förstånd, så har man inte.

    Allt går idag mot det totala förfallet. Ett land i fritt fall utan räddning, trots SD, har de dårarna i alliansen skapat. Även om sossarna byggt upp skiten i dess grund. Men då fanns det ett hopp om att man kunde vända på Titanic, med bogserkraft i alla fall. Men nu kommer kollisionen med isberget att bli ett faktum, som inte går att undvika, när allt idag har blivit fullständigt förstört och raserat. Ett land i fritt fall.

  8. Nu ska jag slå mig för bröstet på nytt !
    Denna utveckling förutsade jag redan under mitten av 70-talet,då socialistregeringen med Palme &Co,beslutade minsks löneklyftorna mellan välutbildade och s.k.”vanliga arbetare”…
    Minns att jag då ställde frågan hur man kunde tänka sig,att en person som studerat till 25-årsåldern och stod utbildad med stora studieskulder nu skulle reagera,när Jönsson på verkstadsgolvet hade i stort samma lön netto,utan högre studier och därtill skuldfri ?
    Naturligtvis söker sig dessa välutbildade personer,liksom de gjorde i DDR (där samma regel gällde) till länder som betalar efter deras kunnande !
    Nu har vi salaten i Absurdistan och skall lösa dagens problem,med nomader från Afrika och kamelryttare ur Arabien….

    • Skall tillägga att i DDR hämtade man sin ersättare i N-Vietnam,
      och från Etiopen m.fl. afrikanska länder…Som bekant gick det hela i slutändan omkull !

    • Ja, det är ett intressant fenomen detta med löneklyftorna. Jag tjänar mer än många akademiker, sjukskötersor och poliser t.ex. på ett jobb där det bara behövdes en månads utbildning till. Och då fick jag betalt under utbildningen också. Inte för att jag klagar på min lön, men naturligtvis är det helt bakvänt.

      Nu är det ju så att man jobbar ju inte bara för lönens skull, allra minst poliser och sjuksköterskor, men nog skulle jag vara lite bitter om jag hade studieskulder och fick så dålig lön som de får (med tanke på ansvaret och nyttan de gör)

  9. Blir det för motigt framöver så är jag inte främmande för att ”evakuera”. Det kan bli Norge, Danmark eller UK för min del också.

    • De äldre har naturligtvis varit på utomlands semestrar och fått de små gynnarna med sig hem, så måste det naturligtvis vara! Eller…
      😉

  10. Bara folk slutade upp att skylla allt på Alliansen. Eländet började redan på 70-talet, och då satt sossarna vid makten!!!

Kommentera