Niclas Wallentinsson häktad


HELSINGBORG. Det var sannolikt 28-åringen som orsakade den 43-årige fotbollssupportens död i söndags. Det anser Helsingborgs tingsrätt som nu häktat honom på sannolika skäl misstänkt för misshandel och vållande till annans död.

Stefan "Myggan" Isaksson

Stefan ”Myggan” Isaksson

Häktningsförhandlingen inleddes klockan 17 i dag, en knapp halvtimme efter utsatt tid eftersom advokat Stefan Rosell var försenad till förhandlingen.

Åklagare Eleonora Johansson ändrade i går brottsrubriceringen mot 28-åringen från dråp till misshandel och vållande till annans död. Hon begärde honom nu häktad för dessa brott, bland annat eftersom det annars finns risk för att han undanröjer bevis.

Genom sin advokat Stefan Rosell förnekade 28-åringen brotten och ville bli försatt på fri fot. Därefter beslutade chefsrådman Stefan Reimer att den fortsatta förhandlingen skulle ske bakom stängda dörrar.

Offret i den här tragiska historien var Stefan ”Myggan” Isaksson, född 1970. Stefan var Vd på och delägare i Clipper Bygg & Entreprenad AB.

Han var sambo och hade fyra barn, dessutom var han djurgårdare. En stabil man och ingen fotbollshuligan.

En insamling av supporterklubben vid Djurgårdens senaste hockeymatch gav 172 150 kronor som oavkortat ska gå till offrets familj.

2014-04-02_1856

 

Tidigare 2014-04-01. Dop och död på Olympia.

Niclas Mirro Wallentinsson, Billesholm, född 1985 är den som media kallar 28-åringen. Han gick själv till polisen och berättade att han var inblandad i dödsmisshandeln av en 43-årig fotbollssupporter i Helsingborg i söndags.

Det var bra gjort av honom. Han bor i Billesholm med sambo och parets barn.

Han är känd i huligankretsar och är tidigare dömd för hot mot tjänsteman. Detta i samband med att han hotat skjuta en kvinnlig ordningsvakt med två skott i pannan när hon påtalat att han inte betalt entréavgift på en krog. Domen blev 60 dagsböter á 150 kronor. B 3607-09  Där står bland annatW har den 9 maj 2009 vid Murphys bar på Köpmansgatan i Åstorp, när ordningsvakten JF påtalade att W inte betalat entréavgift, med hot om våld förgripit sig på F i hennes myndighetsutövning genom att svinga ett ölglas med öl i riktning mot målsägandens huvud eller överkropp och senare även uttala hot att komma tillbaka och skjuta målsäganden i pannan med två skott”

– Han medger att han har ett visst ansvar i händelsen som ledde till att en man dog, berättar Eleonora Johansson. Han har gjort vissa medgivanden. Hon anhöll honom misstänkt för dråp efter det korta förhöret.

– Vi pratar nu om en ensam gärningsman, säger hon. Det är inte aktuellt med fler frihetsberövanden.

Enligt Caroline Aspinge har polisen en god bild av vad som hände vid Kärnan när den 43-årige mannen slogs ihjäl.

– Offret var på väg uppför trapporna på Kärnan, berättar hon. Han hade sällskap med sin bror och ytterligare en person.

– Samtidigt var 28-åringen på väg uppför samma trappor med sina kompisar. Det är lite oklart hur många de var men sannolikt 4-5 personer, de kan ha varit upp till tio.

– De båda sällskapen hamnar i samspråk, jag vill inte kalla det ett gräl.

Men snabbt går något snett. – Kraftigt våld riktas mot offret huvud, berättar Caroline Aspinge. Och det är ensam person som utför våldet och det anser vi vara den nu anhållne 28-åringen.

-Pettersson så kan det gå, ett mord som kallas dråp som blir till grov misshandel och vållande till annans död och ett dop på fotbollsarenan Olympia – Nicklas Wallentinsson döper sin dotter till…en tragisk historia.

Niclas Wallentinsson i fotbollsuniform

Niclas Wallentinsson i fotbollsuniform

2014-04-01_1405_001

 

Flashback 


14 responses to “Niclas Wallentinsson häktad

 • Stenbock

  @Ruben
  Med tanke på deras ursprung,kommer de troligen att släppas fria innan Rahmadan inledes 28 juni !
  För att gå tillbaka till ”Helsingborgsfallet”,hade ”åklagaren” yrkat på ett lindrigare straff om 6 månader !!! För första gång i modern tid gick nämnden dock på det efter Absurdisk rätt,”hårda 8 månader” för mordet.
  Kan ha sin grund i ett personligt agg,mot gärningsmannens hemort Billesholm…

  Gilla

  • Stenbock

   Detta domslut innebär att mördaren får sitta inläst 5,5 månad,och kan därpå besöka den dödades grav,utan att behöva känna någon personlig skuld !
   Obs! Att Ask gör ett tydligt uttalande (om en utredning) i samband med dödandet.Nu har inte detta hennes utspel,direkt att göra med Helsingborgsfallet.Hon pekar istället på totalt maskeringsförbud,för alla utom Islamistiska invandrare och MP/västerextremister !

   Gilla

 • Olle

  Den djä………….ska få………..trots att vi inte ska hata……

  Gilla

 • Olle

  han ska få sona……………

  Gilla

 • Crille

  Finns inte en enda vit makt tatuering på han? Vad menar du? Stand your ground syftar på fotboll, så nej idioten är inte nån ns

  Gilla

 • ALLTID OAVSETT

  Oavsett vad för dom Niclas Mirro Wallentinsson kommer att få så kommer han få det svårt på anstalten samt efter sin tid på kåken om han nu klar sig igenom den tiden han får, troligtvis kommer han begära att få avtjäna sitt straff i isoleringscell. Sen så tror jag att han måste byta samt ha hemlig Identitet för jag tror nog att det inte är över bara för att han får sitt straff…

  Folk snackar om att man ska tänka på Niclas familj å så men jag tänker mer på Stefans familj för han lever inte längre vilket Niclas gör vilket är en jävla skillnad. Om Niclas bara hade gått vidare å skitit i att Stefan va Djurgårdare så hade vi inte varit här i dag å mitt inlägg inte funnits.

  VI ÄR MED DIG ÖVERALLT STEFAN

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Det blir garanterat en Kalle Anka dom, som kommer generera mer läktarvåld när det kommer att visa sig hur enkelt man kommer undan med mord.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  På efterlyst i kväll säger advokat Thomas Bodström att detta inte blir något långt fängelsestraff. Nu står obduktion på tur sen kommer väl det rättsliga efterspelet. Hoppas Pettersson fortsätter att granska detta och ger oss mer okunniga information framöver. Som fotbollsälskare är jag djupt berörd av detta.

  Gilla

 • Ian Fadder

  Mkt bra grävt, tack!

  Gilla

 • huginomunin

  Vit makt tatueringar….säger allt!

  Gilla

 • Roland Karlsson

  En sån person skall inte gå lös. Han borde aldrig få besöka en fotbollsarena mer. Att slå ihjäl en medmänniska för att denne har ”fel tröja” kan det bli lägre? Nu har två människor dödats på grund av fotbolls-matcher. Någon tredje hoppas vi slippa få uppleva. Tack för all info om detta Pettersson.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: