Fem personer anklagas för mordförsök på zigenarkungen Karoli


NORGE. Totalt fem personer har åtalats för mordförsök på René Karoli och hans son i en bingohall i Oslo den andra påskdagen förra året. Karoli och hans 24-åriga son skadades allvarligt när flera personer attackerade dem med kofot, machete, yxa, samurajsvärd och kniv inne i Torshov Bingo.

Rättegången startar i Oslo tingsrätt den 13 april och varar i tolv dagar. Enligt åtalet försökte de fem döda Karoli genom att slå honom ett antal gånger, på på kroppen och huvudet.

Alla åtalade nekar till att ha försökt döda Karoli och hans son, men erkänner sig skyldiga till att ha utövat våld. Båda offren har tidigare varit inblandade i en rad konflikter i den norska zigenarmiljön. (norsk media skriver i klarspråk – norske sigøynermiljøet.)

Fyra av de fem åtalade tillhör Josef-familjen, och är sonson till Franz Joseph, som kom till Norge samtidigt som René Karolis far Polykorp Karoli och hans två bröder kom till landet. Polykorp Karoli betraktades som zigenarekungen (sigøynerkongen) i Norge fram till sin död 2001.

De två familjerna har varit indragna i långvariga konflikter och flera domar visar att de två familjerna flera gånger har rykt ihop.

Den femte åtalade har marockanskt ursprung och är tidigare dömd för att tillsammans med zigenarfamiljen Josef ha deltagit i gänguppror.

-Pettersson antar att om detta blir känt i Sverige så är det väl ännu ett exempel på hur zigenare diskrimineras, visserligen av andra zigenare men ända diskriminering…i Norge beskriver de verkligheten men det är bara fördomar…

2014-04-01_0930

 VG.no inkl. intervju med offren

Zigenarkung knivhuggen i Oslo 


One response to “Fem personer anklagas för mordförsök på zigenarkungen Karoli

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: