Stäng

Gängledaren, utpressaren och mordbrännaren spelade in video med Dogge

STOCKHOLM. Den 36-årige mannen är en välkänd profil i Stockholms undre värld. Nu misstänks han för försök till mordbrand och grov utpressning mot Melker Andersson. För ett par år sedan spelade han in en musikvideo med Dogge Doggelito – på Melker Anderssons restaurang.

2014-03-29_1109

Mannen är tidigare dömd för flera allvarliga brott, däribland grovt narkotikabrott, rån och misshandel.

Han var 2006 en av grundarna till gänget Werewolf Legion, ett multikriminellt gäng med en hierarki liknande den i mc-gängsmiljön.

Sedan en tid tillbaka är han ledargestalt för ett annat gäng, Pocos Pero Loca, med kopplingar till Bandidos MC.

36-åringen har också drivit ett stort antal företag, bland annat bemanningsföretag som enligt uppgift försett Melker Anderssons krogar med personal för bland annat disk och städning, men företag är i dag avregistrerade. För ett par år sedan var 36-åringen ”huvudperson” i en musikvideo med Dogge Doggelito – en video som delvis spelades in på restaurang Le Rouge – en av Melker Anderssons krogar.

Video är full av gangsterromantik – dyra bilar, champagne och vapen. – De hörde av sig och ville göra en låt med mig, säger Dogge. Han säger att han inte hade koll på 36-åringens bakgrund.

– Men jag gör inte skillnad på folk och folk, vi spelade först in i studion, sedan ville de göra en video och jag fick ett färdigt manus – de hade redan ordnat med platser att spela in på, och en av platserna var på den här restaurangen Le Rouge.

Dogge Doggelito säger att han inte haft någon kontakt med 36-åringen sedan videoinspelningen.

– De sa att de var nöjda med mitt jobb, sedan har jag inte hört mer. Men det blev en tung låt och video.

För ett par månader sedan dömdes han till ett och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott, försök till utpressning, olaga tvång och misshandel men har överklagat domen till Högsta Domstolen.

Han hade då, enligt domen i hovrätten hotat en facklig företrädare och krävt att den facklige företrädaren skulle ge honom 480 000 kronor, eftersom mannen hjälpt personer i 36-åringens företag att kräva bättre arbetsförhållanden. Vid en husrannsakan hos 36-åringen hittade polisen en skarpladdad och skjutklar Kalasjnikov, AK47.

Vid tvåtiden i dag häktades 36-åringen, på sannolika skäl misstänkt för försök till grov utpressning och försök till grov mordbrand mot Melker Anderssons restaurang Grill på Drottninggatan i Stockholm. Även gängledarens 17-årige son häktades misstänkt för inblandning i dådet.

Bilden och texten ovan från Aftonbladet, undrar varför de skriver före detta?

-Pettersson vill bara lägga till att gängledaren är mannen i röd slips från 0:19 i videon och han heter Rolando Teran De La Torre (född 1977) sedan kan Aftonbladet pixla hur mycket de vill för att skydda grova brottslingar och deras ursprung…

4 reaktioner på “Gängledaren, utpressaren och mordbrännaren spelade in video med Dogge

 1. Enbart en av tusentals ”nya berikare”,som Maud O har importerat !
  Man kan äcklas för mindre !

 2. Jag börjar bli gammal tror jag. Blev spyfärdig av videon 🙂

  Det ska fan driva restaurang som svensk? Det är ”invandrarterritorium”…

 3. Typiskt maffiautseende på skitstöveln, man undrar hur många av hans kaliber och hans sätt att leva av brott som flyter omkring i landet
  noll koll idag? Sen är det helt sanslöst att dom så öppet kan röra
  sig med vapen i hand, även om det råkar röra sig om, en videoinspelning!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: