Fem miljoner till att lära invandrarbarn sitt modersmål


KATRINEHOLM. Kommunstyrelsen har beslutat att införa modersmålsundervisningen på flera skolor och förstärka skolorna med sammanlagt åtta tjänster för att förbättra modermålsstödet både i förskola, grundskola, fritidsverksamheten och i gymnasieskolan.

-Pettersson trodde att barn som växer upp i Sverige är svenskar och att modersmålet då var svenska men så är tydligen inte fallet. Svenska barns modermål är somaliska eller också ljuger politikerna när de kallar barnen svenska.

Fem miljoner räcker för övrigt till 1 500 brunnar med vattenpump som kan förse en hel by eller ett flyktingläger med rent vatten enligt UNICEF.

2014-03-27_0916

SR 


11 responses to “Fem miljoner till att lära invandrarbarn sitt modersmål

 • Harald Löfberg

  Man får inte kalla politiker för vad som helst men jag tycker att man bordevarna dem för mil och klövsjukan!

  Gilla

 • Lena

  I mitt tycke så är det stora problemet de svenska ”godhetsivrarna” i kjol och långbyxor, de som konstant måste bli BEKRÄFTADE att de är BÄTTRE i deras trånga värld så är de ju äntligen bättre i jämförelse !
  En sorglig skara misslyckade individer.

  Gilla

 • Rannug

  Planerar man att skicka tillbaka somalierna?

  Gilla

 • Magnus

  Det finns resurser, men våra politiker använder dem totalt fel..
  Hur hjälper detta somalierna att anpassa sig till samhället? Hur förbättrar detta deras skolresultat?

  Somaliska är inget språk som är gångbart någonstans förutom i Somalia och i förortsghetton..

  Gilla

 • jettclub

  Ja var på väg att byta dsgis för ett par år sedsn för det Dagiset vi var på jagade syndabockar å hackkycklingar för skojskull.

  Jag gick å kolla upp Det andra som låg i närheten av där vi bodde.
  Kommer å det verkade skit bra till hon som gick runt med mej säger bara då du vet så är ARABISKA HUS SPRÅKET på detta dagis även för dom Svenska barnen och så ska dom lära sej vetnamesiska oxså för det böhöver alla barn kunna enligt käringen..
  Ja sade min tös ät svensk å ska prata svenska då vräker hon ut att alla barn borde anpassa sej till slöja och koranen ..jag bad käringen att tänka om att mitt barn är kristet å ej muslim å det här är ett komunalt dagis så ja sa i helvete hon ska behöva gå med slöja eller något annat ..
  Då blev kossan oxtokig å börja snacka om att ja var en otrogen hund som inte insåg att min dotter inte skulle få den rätta muslimsk värdesbilden om hon inte gick på det dagiset

  Så här i landet är Svenska modersmål och inget annat

  Så vad tycker du i sammanhanget???

  Gilla

 • Maria

  Jag är född i Sverige, med svenska föräldrar (även mina övriga förfäder är svenskar), men jag hade modersmålsundervisning efter skolan då vi, förutom svenska pratade teckenspråk hemma.

  Att satsa på modersmålsundervisning för invandrare är även bra då det visar sig förbättra prestationen i andra ämnen också.

  Tycker dock att det är konstigt att det inte satsas på mer språkundervisning i skolan, framförallt under låg- och mellanstadiet och framför allt i engelska, franska, tyska, spanska, arabiska, mandarin, japanska.

  Gilla

 • Stefan K

  Det blir alt svårare att förstå det som sker i dagens Sverige. Enligt regeringen m.fl. är man automatisk svensk om man bosätter sig här och i Sverige pratar man svenska.
  Vill de här föräldrarna att barnen bibehåller sitt språk, så är det väl upp till dem att bibehålla det hemma och inte via skattebetalarnas pengar.

  Gilla

 • Bengt Lundström

  Kan inte deras ”arbetslösa”? föräldrar, prata med barnen?

  Gilla

 • stenhård

  Är dom inte här för att bli svenskar,,,,finns det inga gränser för idiotin,,,

  Gilla

  • Tommy

   ”bli svenskar” dom har inget val för så fort dom sätter foten i svedala så är dom svenskar, vet inget annat land som ”stjäl” nationaliteten av människor som vi gör.

   Gilla

 • ossie

  Dårskapen och dumheten vet inga gränser..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: