Ensamkommande fick kokande vatten kastat över sig

KALMAR. När personalen på Horisont inte ville ta med de inneboende till simhallen och på restaurang blev 18-åringen som framfört önskemålet vansinnig. På boendet bor ensamkommande flyktingungdomar och det var en av dem som i höstas ville åka och simma och sedan gå ut och äta.

När han fick ett nej till svar blev han rejält arg och gick ut i köket, där de andra satt, och började kasta koppar omkring sig.

Han slet därefter tag i en vattenkokare och hivade iväg, vilket resulterade i att en av andra inneboende fick kokhett vatten över ryggen. Bråk följde och 18-åringen slet tag i en kniv, som en tredje yngling lyckades ta ifrån honom, varefter han kastade en stekpanna mot den redan brännskadade ynglingen. Den missade dock sitt mål.

Efteråt har 18-åringen bett om ursäkt för sitt beteende. Han har nu dömts till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för misshandel och försök till misshandel. Hade istället fängelse valts som påföljd hade längden satts till en månad.

-Pettersson ser att utvisning inte är aktuellt. Märkligt, ”barnen” är så driftiga så de kan ta sig över halva jorden utan pengar men ta ansvar för sina handlingar kan de inte…

Östran

5 thoughts on “Ensamkommande fick kokande vatten kastat över sig

  1. Det sådana vrickade individer som samhället ska behöva
    dras med livet ut tack vare den hjärndöda 7 klövern..
    Den här gossen är ingen flykting, han är en parasit som
    skulle direktavvisas. Men så fungerar det inte i noll koll
    landet Sverige. Bedrövligt!

  2. Vad kan det bero på, när vi alla är lika, oberoende av härkomst. Hmmm… Nä, jag kommer inte på det. Det måste vara den generösa miljön kanske, jämfört med hemlandet. Rumänerna är mer i fas med vad dom är. Kanske detta vore nåt att applicera för alla nytillkomna, som livsstil. Då skulle de kanske må bättre, om de inte vältrade sig i lyx, som idag.

  3. Majoriteten av de ensamkommande barnen är inte söta flickor i förskoleåldern utan vuxna män. Tänker man sen på den ”kultur” de uppfostrats i är det för sent att lära dem impuls- och självkontroll vid 18 års ålder (i många fall är de mycket äldre).

  4. Konstruktiv problemlösare, bara tio års kurs i anger control också, så blir han en perfekt pensionärsförsörjare.

  5. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.
    Hade han uppfört sig på detta viset i sitt hemland, garanterar jag att han hade fått sig en rejäl omgång stryk, till att börja med…

Kommentera