Malmöpolitiker (S) åtalas för bedrägeri tillsammans med 33 andra

En Malmöpolitiker finns bland de 33 personer som enligt åklagaren låtsats vara anställd och kvitterat ut lönegaranti. Nu åtalas politikern för grovt bedrägeri och skattebrott. I valet 2010 stod fritidspolitikern på sitt partis riksdagslista. Hon har också haft flera kommunpolitiska uppdrag, men lämnade dem för en tid sedan. Sammanlagt misstänks de 33 ha lurat till sig drygt nio miljoner kronor i lönegarantipengar. Merparten ska ha varit skenanställda i fem bolag som försatts i konkurs.

Idag åtalas hon – mot sitt nekande – för delaktighet i bedrägerihärvan med lönegarantipengar. Enligt åtalet har politikern fått 150 000 kronor utbetalade i statlig lönegaranti utan att någonsin ha arbetat i det aktuella bolaget. Efter skatt återstod 97 000 kronor, varav det mesta Ekobrottsmyndigheten har sett gått vidare till huvudmännen i bedrägeriet.

– Precis hur mycket det handlar om får vi se i huvudförhandlingen, säger ekobrottsåklagare Björn Rosenlöf.

Kan hon ha blivit vilseledd? – Nej det är helt uteslutet. Hon har varit med på det här brottsupplägget. Till exempel har hon själv medgett att hon inte har arbetat i bolaget.

Fritidspolitikern åtalas också för skattebrott: – Hon har drivit en förening som finansierats med offentliga medel. Av dessa pengar har hon behållit 400 000 kronor för egen del. Sydsvenskan har talat med personer som känner den åtalade och har arbetat med henne i olika sammanhang. Detta är ingen större överraskning, kommenterar flera av dem.

– Det har förekommit uppgifter om oegentligheter och fusk flera gånger tidigare.

– Gruppen kring henne har länge haft dåligt anseende i Malmös föreningsliv, för att ha tillskansat sig pengar som de inte skulle ha, säger en källa.

Det verkar som hemmalaget har tagit en övertygande seger på bortaplan för en gång skull… fast politikern är S.

Politikern, Jila Moradi som kandiderade till riksdagen för Socialdemokraterna 2010, har haft ett flertal kommunpolitiska uppdrag men sedermera lämnat dessa. Hon är en av de som skenanställts och åtalas nu för grovt bedrägeri och skattebrott. Hon har kvitterat ut 150 000 kronor utan att ha arbetat i bolaget ifråga. Vidare har hon även drivit en förening som finansierats med offentliga medel. 400 000 kronor av summan ska hon ha behållit i egen ficka.

Moradi har sedan tolv år tillbaka drivit Herrgårdens kvinnoförening i Rosengård. OBS. Det förekommer uppgifter om att det är fel Moradi, men det är rätt. Det finns två stycken Moradis i åtalet Jila och Linda. Mål nr 9478-13

2014-03-24_0911

Sydsvenskan 

31 thoughts on “Malmöpolitiker (S) åtalas för bedrägeri tillsammans med 33 andra

  1. Noterade att även Pettersson var inblandad och åtalad i bedrägerifallet.

  2. Socialdemokraterna håller ställningen i topp 1 av brottsdömda politiker.Det blir kanske en dom till? Att arbetarpartiet Socialdemokraterna är så intresserade av att få vara där?

  3. Är det verkligen samma ”Moradi”, i stämningen (4) står det Linda Moradi född 1972?

    • Ja det är samma socialist !
      400.000 i egen ficka från en tvivelaktig ”kvinnoförening i Rosengården”.Därtill 150.000,varav hon fick behålla hälften själv,enbart för att hon lämnade över sin leg…till dessa förbrytare.
      M.a.o. en värdig representant för sossarna…Kanske därför PK-organen inte nämner något kring denna historia ?

  4. Skall samhället tvingas försörja friska politiker så blir det ju inga pengar kvar till dom sjuka och arbetslösa och våra äldre. Vi har helt friska 50-åriga politiker ofta S-märkta som går omkring på våra gator o tänker solidaritet. Att dom själva snyltar förstår dom inte. Eller ännu värre det vill dom inte förstå. En kaffe-latte på stan och 40.000 i månaden utan att göra en släng. Varför blev man inte politiker? Får ofta frågan varför jag inte blir politiker som har så många åsikter. Men hallå, det går ju inte jag är ju en ärlig människa och sådana kan ALDRIG bli politiker. Glad Vår mina vänner !

    • Roland, kaffe latte i riksdagshuset är subventionerat. 10 kronor per kopp (var i varje fall för några år sedan) de har väl för dåligt betalt för att betala fullt pris i Riksdagsrestaurangen.

      I EU finns det 47 000 anställda, de har allt från c:a 25 000 i månaden för jobba utan utbildning till 180 000. Låg skatt och förmåner som skattebefriat sprit och givetvis vin till maten på arbetstid.

      SD vill minska och omförhandla EU-avtalet som för närvarande kostar oss drygt 25 miljarder netto.

    • Låter som en bra ide, fast Danmark vill inte ha med
      det brottsliga Rosengård och Nydala områdena som
      är nerlusade med arbetsovilliga och bidragsförsedda
      pensionsräddare! Annars hade dom nog inte haft något
      emot att ta tillbaka Kornboden Skåne!

      • Både Blekinge och Norge har varit ockuperade av Danmark det gör dom inte till danskar. De är svenskar även om deras språk delvis blivit förvanskat av danskan.
        Men tillsammans i EU blir vi starka och kan utveckla våra ekonomier.

      • Både Blekinge och Norge har varit ockuperat av danskar skriver Ed, övriga Sverige då?

        Gustav Eriksson Vasa gjorde, uppror mot Danmark – som under kung Kristian II ockuperat Sverige och ställt till med Stockholms blodbad 1520. Sedan drog Gustav igång det som kallas befrielsekriget 1521 – 1523, lärde du dig inget i skolan Ed?

  5. jäkla många utländska namn

    utvisa dem?

    GROVT BEDRÄGERI (Pavel Danko, Johan Jangenfält, Peter Lindbäck, Nils Malmberg och Per Strängby)

    Riv, Bygg & Sanering i Nora AB (556769-4640), K 1800-11
    GROVT BEDRÄGERI (Johnny Björklund, Zoran Cirovic, Jan Dam, Rolf Ek, Kjell Eneroth, David Forsberg, Roman Gil, Martin Hofman, Johan Jangenfält, Hans Jansheden, Peter Lindbäck, Nils Malmberg, Magnus Pettersson och Per Strängby)

    Interfibe AB (556694-5068), K 1027-13
    GROVT BEDRÄGERI (Susanne Berganäs, Robert Bergqvist, Kjell Eneroth, Connie Jangenfält, Johan Jangenfält, Per Strängby och Joseph Young)

    267 Cleansystem AB (556656-8258), K 1028-13
    GROVT BEDRÄGERI (Rolf Ek, Kjell Eneroth, David Forsberg, Shahriar Hedayat, Johan Jangenfält, Linda Moradi, Bengt Nilsson, Armin Shoai, Per Strängby, Philip Strängby, Attila Toth och Zoltan Toth)

  6. Man har en känsla åt vilket håll det lutar, men man ska inte sälja skinnet för än björnen är skjuten.
    Vi får väl se vad Pettersson kommer fram med…

    • Jag heter Björn och känner mig oerhört kränkt av ditt uttalande.
      Jag ska genast kontakta DO, åklagare och polis. 😉

    • så du slipper undra..

      GROVT BEDRÄGERI (Pavel Danko, Johan Jangenfält, Peter Lindbäck, Nils Malmberg och Per Strängby)

      Riv, Bygg & Sanering i Nora AB (556769-4640), K 1800-11
      GROVT BEDRÄGERI (Johnny Björklund, Zoran Cirovic, Jan Dam, Rolf Ek, Kjell Eneroth, David Forsberg, Roman Gil, Martin Hofman, Johan Jangenfält, Hans Jansheden, Peter Lindbäck, Nils Malmberg, Magnus Pettersson och Per Strängby)

      Interfibe AB (556694-5068), K 1027-13
      GROVT BEDRÄGERI (Susanne Berganäs, Robert Bergqvist, Kjell Eneroth, Connie Jangenfält, Johan Jangenfält, Per Strängby och Joseph Young)

      267 Cleansystem AB (556656-8258), K 1028-13
      GROVT BEDRÄGERI (Rolf Ek, Kjell Eneroth, David Forsberg, Shahriar Hedayat, Johan Jangenfält, Linda Moradi, Bengt Nilsson, Armin Shoai, Per Strängby, Philip Strängby, Attila Toth och Zoltan Toth

    • Någon kommentator skrev för någon dag sedan,att Ed C var en idiot…Idag instämmer jag tillfullo,i det betyget över honom !

      • Tack, under snart två månader har jag fått massor av invektiv. Idiot tycker jag inte var direkt nåt nytt. Min favorit är full. Arabisk lögnare är också bra. Dum i huvudet tycker jag är fantasilöst.
        Det ska bli spännande och läsa nya invektiv.
        EU en stat ett land.

Kommentera