Stort bråk vid asylboende

FILIPSTAD. Ett stort slagsmål utbröt vid ett asylboende i Filipstad natten till tisdagen. Ett flertal polispatruller larmades till platsen och det finns misstankar om misshandel och skadegörelse.

Strax efter midnatt larmades Värmlandspolisen om att ett stort antal personer, ett 50-tal, hamnat i slagsmål vid ett asylboende i Filipstad. Flera personer hade slagits blodiga.

– Det kom ett larm till oss 01.18 i natt. Ett antal personer på det här boendet var berusade och bråkade, berättar Stefan Wickberg, pressinformatör hos polisen i Värmland.

Enligt honom var det ett svårt polisiärt läge. – Det var upprörda känslor, språkförbistring, berusning och förhållandevis många människor.

Två personer omhändertogs för berusning och ytterligare en väldigt upprörd person. Flera polispatruller var på plats, men det tog lång tid för dem att skapa ordning. Först vid halv fyra tiden på morgonen var det lugnt vid platsen.

Samtliga inblandade var förtegna om vad som hade hänt. Men Stefan Wickberg berättar att ett antal anmälningar har gjorts om bland annat misshandel.

Han är emellertid inte förvånad över det inträffade. – Flyktingförläggningar är mer utsatta än andra miljörer. Här bor det människor som har trauman och konflikter med sig hemifrån. Om vi behöver åka oftare till flyktingförläggningar jämfört med vanliga adresser så är det inte konstigt.

Ett problem är emellertid att boendenas geografiska läge. – Asylboendena ligger ofta på orter där det är gles polisbemanning. De lediga bostäderna finns ju i avfolkningsorter och avstånden är långa. När det händer en sådan här sak under natten där det krävs ordentliga resurser blir det ett bekymmer.

Polisen i Filipstad saknar emellanåt bemanning på nätterna, enligt Stefan Wickberg. Närmaste huvudort är Kristinehamn och till Karlstad är sträckan cirka åtta mil.

VF 

8 thoughts on “Stort bråk vid asylboende

  1. Som jag alltid har sagt och som förvånansvärt många i Sverige har svårt att förstå, eller vägrar inse!
    Det finns en anledning till att det ser ut som det gör i deras hemländer!

  2. Och med dessa skadade personer skall vi svenskar dela vårt land! Ett land som våra förfäder har kämpat och dött för under hundratals, ja nästan tusentals år! STORT GRATTIS TILL OSS ALLA!

  3. En utredning får tillsättas,för att klargöra vem som handlat ut sprit åt barnen.Min personliga misstanke,med anledning av platsen för brottet är, att det kan röra sig om hemkört !
    Om så skulle visa sig,har man ju även riskerat landets framtida ”pensions-räddare”,och därmed orsakat Absurdistan enorm skaderisk.Därtill utebliven spritskatt,och oprioriterade kostnader för polismaktens natttjänst !

Kommentera