Skåningar tänder på mer sällan

SKÅNE. Skåningarna orsakar allt färre bränder. Polisanmälningarna har minskat med 33 procent sedan 2009. Trenden är tydligast i Malmö. Där har antalet polisanmälda bränder nästan halverats på fem år.

Varken räddningstjänsten eller polisen har någon översikt över hur mycket det brinner i Skåne. Men Sydsvenskan fick genom polisen tillgång till samtliga polisanmälningar sedan 2009. Det är mordbränder, skadegörelsebränder och bränder som orsakats av brottsligt slarv, så kallad allmänfarligt vårdslöshet.

Sedan ser Pettersson att det är flera bilbränder på Thomsons väg. Vid 19-tiden inkom första larmet om att två bilar börjat brinna på Thomsons väg. Någon timme inkom ett nytt larm om att branden i den ena bilen blossat upp på nytt. Bränderna är nu släckta. Polisen saknar vittnen till händelsen, men en anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

– Det är i nuläget oklart vad som orsakat bränderna, men det är ju väldigt sällan som en bil börjar brinna av sig själv, säger Maya Forstenius, pressinformatör på polisen.

Båda artiklarna från dagens Sydsvenskan HÄR och HÄR.

Är det inte skåningar som eldar på Thomsons väg i Rosengård???….

2014-03-17_1533

2014-03-17_1535

 

3 thoughts on “Skåningar tänder på mer sällan

  1. De måste ha jobbat dygnet runt för att hitta någon statistik som de kunde vända och vrida på till sin fördel. Ingen sätter längre kaffet i halsen utan ler bara åt dessa uppenbara lögner.

Kommentera