Malmström fick ta emot spansk kritik

SPANIEN. Spaniens inrikesminister Jorge Fernández Díaz framförde den 3 mars en formell protest till Cecilia Malmström, för hennes kritik mot den spanska gränspolisen i Ceuta.

Fernández Díaz höll ett drygt timslångt möte med den svenska EU-kommissarien i Bryssel, där han framförde både sin och hela den spanska regeringens irritation över Malmströms kritik. Han kallade Malmströms ord för ”opassande” och ”ovarsamma” och vidhöll åter att Guardia Civil inte bär skulden till de minst 15 drunknade flyktingarna.

Malmström förnekar att hon skulle ha anklagat Guardia Civil för dödsfallen, även om hon krävde en grundlig förklaring av de spanska myndigheterna. Hon bekräftar samtidigt att EU inte kommer att beordra någon utredning.

Spanien har ansökt om 45 miljoner euro i brådskande stöd från EU, för att stärka gränsbevakningen vid både Ceuta och Melilla. I början av mars har nya räder gjorts vid Melilla och hundratals flyktingar har lyckats ta sig över gränsstaketen. Flyktingförläggningen i staden har i dagsläget mer än tusen personer, vilket är tre gånger så många som dess egentliga kapacitet. Ett flertal flyktingar har flyttats till bland annat Málaga.

­-Pettersson har inte hört något om Malmströms bravader i svenska media, damen är väl besviken för att spanjorerna inte skickar afrikanerna vidare norrut…

Sydkusten 

5 thoughts on “Malmström fick ta emot spansk kritik

  1. Såg just ett program kring EU-valet.En tysk reporter hade besökt den spanska enklaven i Marocko.Stadens borgmästare undrade nu om den svenska förräderskan Malmström,kommer att finnas kvar under kommande mandatperiod.
    ¨Vid svaret för frågan,att detta hade med valutgången att göra blev han väldigt uppretad.
    ”Hon är den som orsakar det stora kaoset i Europa” ,utbrast han.
    Istället för att förhandla med de afrikanska staterna,om legal invandring stormar nu dess invånare,illegalt in över gränserna till EU !

  2. Dyra fosterland…Nu far ditt namn över världen,via personer som Malmström,Olsson,Bildt m.fl idioter !

  3. Allt hon säger är mer invandrare om och om igen. Den kvinnan är totalt enkelspårig. Invandring om de så ska ta död på oss, vilket den kommer att göra en dag, men då har ju i alla fall EU fått mer konsumenter till globaliseringen. De finans starka judarna blir glada i alla fall.

Kommentera