Ryssland har börjat utfärda pass i Krim

Ryssland har börjat ett förenklat utfärdande av pass i Krim som tillhör Ukraina rapporterar ukrainska medier med hänvisning till den ryska statsdumans ledamot Leonid Slutskij som nyligen kommit till Simferopol på besök.

2014-02-25_1801Ifall Krim ansöker om att få ansluta sig till Ryssland kommer beslutet att fattas mycket snabbt, skriver journalist Oleg Krjutjkov i Simferopol.

Leonid Slutskij har inte bekräftat informationen, men menar att Ryssland snart vidtar en rad åtgärder för att skydda Krims ryskspråkiga befolkning. Man ska förstå att vi inte kommer att lämna våra bröder och systrar i sticket, betonar ledamoten.

Rysslands röst  Tidigare om Krim 

4 thoughts on “Ryssland har börjat utfärda pass i Krim

  1. Det bästa vore nog om Ukraina delas i två delar. Mångkultur och gränser som inte stämmer med befolkningen har aldrig fungerat och kommer aldrig att göra.

    • Ja de som inbillar sig att Ryssland lägger sig på rygg,kommer att få erfara annat !Troligen av just denna utveckling,som EU´s kvinnliga representant uttryckte sig i mycket försiktiga ordalag,inför ”högsta församlingen i Kiew”,tidigare idag.Kan aldrig tänka mig att EU vågar utmana den ryska björnen.

      • I riktig svenska heter det på Krim, då detta är en halvö. Ja för Krims del har de ju vatten på alla sidor och endast en smal tarm som når land. Det är väl härifrån ordet kriminell stammar, då det var hög status för de besuttna Krimtatarerna att plåga sina tjänare nästan till döds. Det har jag hört någonstans, har jag för mig. Sant eller inte, tja det vet jag inte så noga, men nog skulle det kunna vara så allt.

Kommentera