Flyktingar åker hem på semester direkt efter att de fått uppehållstillstånd


NORGE. I ett brev till regeringens asylmottagning i Bodö, påstås det att asylsökande med skyddsbehov (flyktingar) reser på semester till sitt hemland direkt efter att de har beviljats uppehållstillstånd.

-Hur farligt är det egentligen i hemlandet när man efter bara några månader kan återvända dit på semester, undrar Beate Klette vid Bodö flyktingförläggning i en skrivelse till justitieministern Anders Anundsen i fremskrittspartiet.

Det är bortom allt förnuft att samma myndighet som beviljar skydd för en flyende person för att denne hotas i hemlandet, efter kort tid beviljas semester i det land de flytt från, och detta medan de fortfarande bor kvar på asylförläggningen, fortsätter Klette i brevet.

-Pettersson undrar också hur detta är möjligt och det förekommer här också, men det lär aldrig regeringen diskutera offentligt…

Minns ni iraniern som flytt för att det var för farligt i Iran, men sedan sökte och fick bidrag att åka tillbaka för att hälsa på sin familj.

2014-02-24_1859

AN.no 

En semestersaga

 


33 responses to “Flyktingar åker hem på semester direkt efter att de fått uppehållstillstånd

 • Stenbock

  Herre dj-lar,det var gamla kommentarer….
  Kanske är det denna typ av skåpmat som ikväll ställt till stort rabalder bland de vänstervridna skribenterna,politikerna och s.k. kändisarna i Tyskland ?
  Det har kommit i dagen att flera hundra sådana fått sina datorer hackade.
  Alla partier inkl. Diktator Merkel själv,finns med på listan.
  Endast AfD saknas och nu påstås naturligtvis,att det är dessa eller ”högeraktivister”,som ligger bakom.
  Om det nu inte är som vanligt är Ryssland, (eller kina) som förutom Trump beskylles för allt ont,som drabbar Deutschland !

  Gilla

 • Putte

  Är du blind eller möjligen analfabet?
  Miljontals människor är på flykt i världen, undan krig och död. Dessa människor tvingas leva under förhållanden som är ovärdiga, och högst dödliga.

  De saknar allt det som vi i Sverige tar för givet, mat, vatten, sanitära bekvämligheter, tak över huvudet.
  Med lite tur kan de få tag i en säck ris för att kunna överleva dagen, i morgon vet de inte om de kommer att kunna mätta sina, eller barnens, magar.

  Ingenting ”normalt” fungerar, barnen har ingen skola att gå till och föräldrarna har inga jobb som ger dem inkomster för att försörja sina familjer.

  Tusentals dör under flykten från detta, merparten av de unga ensamma flickorna/kvinnorna som flyr våldtas ofta ett flertal gånger på vägen.

  Av de som överlever flykten och finner en trygg plats kan vi inget annat än glädjas över, de finner ett nytt liv och slipper krig, nöd och svält.

  Hur kan man inte tycka att detta är rätt?

  Om du nu funnit någon som åkt tillbaka till sitt fädernesland på semester så vet du mycket väl att detta inte är representativt för de som hals över huvud tvingas lämna sitt land och sitt hem.

  Släpp fördomarna och lögnerna kring flyktingkrisen och gör en insats för dessa utsatta och plågade människor.

  Det kan handla om så många som 60 miljoner människor idag som är på flykt. De har hals över huvud lämnat sina hem, tvingats att utsätta sig för enorma faror för att ta sig ifrån helvetet, och det minsta vi kan göra när vi sitter i soffan och äter chips framför TVn är att acceptera att de behöver hjälp. Än bättre om vi kan offra en chipspåse och skänka den till dessa utsatta människor, det är ungefär vad flyktingsituationen kostar oss var.

  Gilla

  • Stenbock

   Vet du vad människor med din uppfattning kallas i Deutschland ?
   ”Gutmenschen”,som även blev årets ord där nere 2016 !
   Översatt till vårt språk, ”godtrogna,naiva och uppväxta i de aningslösas dal”.Själv kallar jag er för fullständiga töntar,som sitter i soffan och käkar något jag knappast vet vad det är.
   Istället för dessa ”påsar”, kunde du åka iväg ner och titta närmre på dessa nomader,och negerstammar (inkl. kultur),och kanske hade ”tioöringen” trillat ner,även hos dig.
   F.ö. skulle du upplysa dem om att de inte dygnet runt skall ligga och pula med sin fru.Ingen av dem tycks ha arbetet sedan Jesus dagar, därför ser det också ut som det gör och luktar…Arbetslöshet och överproduktion av födslar,skapar ingen rikedom !
   Rist om eller skaka på ditt huvud,och se om det hjälper dig ! Skulle förmoda att du röstar på Lööf,och vill importera dessa 60 miljoner till ”humanitetens världsmakt” Absurdistan…
   Det finns otaliga efterblivna,tur är att ni ännu är i minoritet. 😦 😦

   Gilla

  • anna

   Jag hade gärna hjälpt dessa människor men tyvärr går mina skattepengar till de som kommit hit på falska grunder och som ber om iPhones bär dom kommer hit eller bussstrejkar för att de kommit utill i skogen.
   Det är inte flyktingar för mig, visst fanns finns det riktiga flyktingar och de har inte råd att ta sig någonstans, tyvärr.
   Men istället för att ge bistånd till dessa och även svältande barn i t ex Afrika så ger vi höga bidrag till fel människor. Sverige har gått från ett respekterat land när det gäller bistånd till ett icke. Googla så lär du hitta det.
   Vi lånar pengar till att betala dessa migranter som kommer hit. Våra skatter räcker inte till.
   Hoppas du är en sådan som aldrig klagar på vården, skolan, äldreomsorgen och att din tandvård gick på 20000 kr. För det har du fan ingen rätt till att göra.

   Jag var hos tandläkaren nyss och då kommer en ” flykting” ut genom dörren och behövde inte betala. Efter 5 min kommer en pensionär ut och hon fick betala 6000 kr. Är det rättvist?

   Gilla

  • Sören Rasmussen

   Man undrar vem som är blind, man ifrågasätter hur det kan komma sig att huvuddelen av de så kallade flyktingströmmen består av unga män som av någon outgrundlig anledning valt att lämna sitt land, har lämnat kvinnor , barn, och gamlingarna åt sitt öde. Dessa fega kräk lämnar alltså sina kvinnor och barn, föräldrar i sticket i stället för att stanna för att skydda dem. Att det finns flyktingar som behöver skydd råder det inget tvivel om, men allt för många kommer till vårt land av helt andra skäl, ekonomiska, eller flykt från sin terrorverksamhet som man ostört kan vidareutveckla i Sverige.

   Gilla

  • Louise

   Håller med Putte.

   Gilla

  • Levande

   Så länge jag kan strunta i att laga eget hus och flytta till granne för att skita mitt i vardagsrummet – kommer jag inte laga eget.
   Tyvärr så här funkar det.

   Gilla

 • Asylsökande åker på semester dit de flytt ifrån med bidrag | Petterssons gör skillnad!

  […] Flyktingar åker hem på semester direkt efter att de fått uppehållstillstånd […]

  Gilla

 • Joy

  När mina barn gick i småskolan på -90-talet betedde sig den så kallade flyktingen på samma sätt, reste hem till det farliga landet. Jag frågade faktiskt kommunen per telefon om de fick diplomatpass eftersom de kunde åka tillbaka till ett land de flytt ifrån. Då kunde den personen svara att det verkligen var ett felaktigt system och det visst inga särskilda privilegier följde med att komma som flykting till Sverige, som gjorde att de utan risk kunde åka tillbaka. Idag skulle de förmodligen bara kasta på luren i örat på mig om jag ställde samma fråga.

  Gilla

 • ÅMÅL

  test

  Gilla

 • Julius

  And these scamp you call refugees. Probably they very missing their war :))) And coming back home to the battle on holiday. You Swedes are strange people. If I speak gently.

  Gilla

  • ÅMÅL

   The Swedish people have no say in this destruction of our country.

   The power elite have foreign background. They have infiltrated our country.

   Gilla

 • Ingvar

  Som alla dessa ”Svenskar” som blivit strandsatta i Somalia
  Visste inte att det var en så populär semesterdestination för Svenskar
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19298066.ab

  Gillad av 1 person

  • Stenbock

   Den Videon har jag tittat på några gånger….Trots det hela tiden något nytt att skratta över !
   Ska vi inte söka sända denna till Regeringskansliet ? Så kan Kalle Anka-regimen,och deras vänner få en julhälsning. 🙂

   Gilla

 • jesus

  hemskt alltså.. men så rädd var dom att de kan utsätta sig för sånt.. och sjukt att kommunen ska betala för deras resa eftersom det inte var någon som betalade deras resa hit utan då hade dom pengar???

  Gilla

 • Thomas Johansson

  Betalar vi deras hemresor också ????. Någon som vet ?.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  TROLÖSHET MOT HUVUDMAN ! Detta har sju klövern gjort sig skyldiga mot.De kan liknas en god man för Svenska folket! Men de har redan nu gett bort mer än halva svenska välfärden – Räknar man sedan in att sju klövern lånar mer än 1.000.000.000.000:-SEK i dygnet. som vi skall betala tillbaka !? Otroligt att ingen vaknar. Svenska folket måste vakna nu ! De sju kriminella måste ställas inför en domstol som svenska folket kan acceptera. Brottet är redan begått mångfaldigt. Vill Svenska folket inte att det går riktigt illa för oss så måste sju klövern med alla de kriminella bort från Sverige. De måste utvisas för Rikets säkerhet ! Lämpligast är att de skall förvaras i ett läger bland sina likasinnade från Afrika mm. Så vill inte svensken ha ett krig så är detta sista hållplatsen. Därefter har Svensken inget val längre, vi blir samma som Ukraina, där finns nu en över majoritet av ryssar så det är de som bestämmer Ukrainas framtid eftersom de är flest röster. Inom mycket mycket kort har har vi muslimer som blir flest röster. Då har Sverige ett muslimskt land och inga svenskar är välkomna till sverige. SÅÅÅÅ VAKNA NUUUUUU ! Skynda er Nu det Brådskar omgående. mvh Bertil Nilsson

  Gilla

 • Undrande...

  Fullständigt sinnessjukt att bevilja semester resor för flyktingar!
  Det är som många har påtalat tidigare här på bloggen, det är alldeles för många som bluffar och ljuger, tyvärr går det ut över alla andra som verkligen behöver skydd.
  Dom som åker hem efter någon månad, låt dom stanna, HEMMA!

  Gilla

 • Ed Crane

  Ja visst är det så. Men det påverkar inte pensionerna, det som påverkar är viljan att betala en skälig pension. Moderaterna tycker att att löntagare kan arbeta tills dom dör, och mervärdet går till deras fickor.
  Ett parti tycker att vi skall ha skälig lön och pension, nämligen Vänsterpartiet.

  Gilla

  • Stefan K

   Vänsterpartiet tycker också vi ska jobba mindre och betala mer i skatt. Detta skulle påverka både reallön och pension.

   Gilla

  • Ruth Magnusson

   Har du inte provat ännu att dunka huvudet i väggen för att se om det hjälper, ditt nättroll?

   Gilla

  • Peter Skoglund

   Tranan Ed.

   Den regering och fackföreningsrörelsen LO, som du förmodligen stödjer genom Vänsterpartiet, vill höja pensionsåldern.

   Genom ”att löntagare kan arbeta tills dom dör”, som du så fint uttrycker det.

   LO delar i ett remissvar till regeringens pensionsåldersutredning SOU 2013:25 oron att pensionerna kommer att bli alltför låga om medellivslängden fortsätter öka och pensionsåldern förblir oförändrad.

   Men LO är positiv till att införa en riktålder på 66 år med start 2015. Riktålder är inte när man går i pension utan anger hur länge en person måste jobba för att få en godtagbar pension.

   Detta är från augusti 2013.

   http://www.lo.se/start/nyheter/pensionsaldern_utreds

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: