”Dövstumma” tiggare kunde prata

VÄSTERÅS. Tiggare som låtsas vara dövstumma syntes i Västerås sent i måndags eftermiddag.

En tonårsflicka tiggde med hjälp av en lista som skulle skrivas på för att ge pengar till de dövstumma utanför Coop Extra vid röda torget.

Två kvinnor i 30-års-åldern stod samtidigt utanför Ica Maxi på Hälla och gjorde samma sak.

– De på Hälla var absolut inte dövstumma. De hade konstiga ljud för sig i närheten av oss men senare pratade de med varandra, säger ett vittne. Förra veckan såg samma vittne även en man som låtsades vara dövstum.

Polisen i bland annat Örebro och Värmland har varnat för bedragarna. En polisanmälan har gjorts i Sala, men än så länge är inte tiggarna i Västerås anmälda.

Människor som har känt sig lurade har hört av sig till Sveriges dövas riksförbund, som också varnar för tiggarna och uppmanar drabbade att polisanmäla. Ordet ”dövstum” har inte ens använts av döva sedan 1950-talet.

-Pettersson tror att Jesus lever och att han har ett gått öga till zigenare – undren sker dagligen, de döva börjar höra, de stumma talar igen, de lama reser sig upp från rullstolen och går när det kommer runt hörnet…undrar Jesus är rasist som bara hjälper ziggisar.

VLT    Tiggare spelade lam   Mannen från Kairo 

10 thoughts on “”Dövstumma” tiggare kunde prata

  1. Varför använder polisen inte Utlänningslagen för att utvisa tiggarna:
    3a Kap
    Uppehållsrätt
    3 § En EES-medborgare har uppehållsrätt om han eller hon
    1. är arbetstagare eller egen företagare i Sverige,
    2. har kommit till Sverige för att söka arbete och har en verklig möjlighet att få en anställning,
    3. är inskriven som studerande vid en erkänd utbildningsanstalt i Sverige och enligt en försäkran om detta har tillräckliga tillgångar för sin och sina familjemedlemmars försörjning samt har en heltäckande sjukförsäkring för sig och familjemedlemmarna som gäller i Sverige, eller
    4. har tillräckliga tillgångar för sin och sina familjemedlemmars försörjning och har en heltäckande sjukförsäkring för sig och familjemedlemmarna som gäller i Sverige. Lag (2006:219)

  2. Inte tiggare. Tigger gör man endast om man inte har nåt, överhuvudtaget. Annnars är det en vidrig utnyttjarbluff. Man ska inte tigga, för att tjäna pengar. Det är absurt. Om man nu ska tigga, ska man vara så fattig, att man måste tigga för att överleva. Då, och endast då,: kan det vara legitimt att tigga. Aldrig annars. Då finns det andra sätt att ta sig fram. Men sätta tiggeriet i system, med är avskyvärt, och förtjänar bara förakt.

  3. Ja inte så konstigt egentligen, för här har ju funnits assistans-
    bedragare som från att ha varit totalförlamade, helt plötsligt
    kan både gå springa och till och med dansa. Så det måste
    nog vara så att Jesus har återkommit från de döda, och som
    ska hela mänskligheten, undantaget Ed Crane, för även
    Jesus har sina begränsningar, att omvända kommunister
    till sunt tänkande människor torde vara en omöjlighet!

  4. Kanske endast små baaarn som leker….Läste idag om en 13-årig liten havande zigenarflicka,som polisen tog i samband med fickstölder i Berlin.
    Denna lilla flicka hade två andra (14-åriga) av samma art med sig,som också fick åka med polisbilen.
    Alla släpptes liksom hos oss brukligt är,efter att ha fått sina namn nedtecknade på stationen…Möjligen finns också misstanke om brott kvar eftersom de togs på bar gärning ?

  5. Nja, det var väl lite elakt mot det kristna va. Dum vinkling tycker jag.

    Jag såg senast i dag ett gäng dylika tiggare. De stod i varje gathörn i city, med en kopp framför sig med småmynt, som de skramlade med. Och sen samlade de ihop sig till ett gäng, och då åkte de ”stackars” ”fattigas” mobiltelefoner fram av senaste modell. Jag såg det själv. Såå genomskinligt, att man bara vill kräkas. De får då inte mina sympatier, när de är såna usla bedragare. Ska de tigga, ska de väl inte ha en dyr mobiltelefon, om nån. Sån vidrig bluff. Men använd inte Jesus så där tack. Han gjorde mycket gott i världen för människorna, när han var här. Om man nu tror så. Annars var han ett föredöme, väl värt att ta efter, och inte hånas för Pettersson.

Kommentera