Ambulans beskjuten i Stockholm

Polisen2014-02-19 10:51, Skottlossning, Stockholm

Grimsta. Ambulanspersonal ringer och talar om att de har uppfattat att det har skjutits mot dem då de har hört ljud som de uppfattar som skott. Ambulanspersonalen var i området för att ta hand om en person som behövde ambulanssjukvård.

Patruller är i området.

Uppdatering klockan 12:02 Patruller som är i området har bekräftat att det har varit skottlossning. I nuläget finns det inga uppgifter om att någon är skadad. Patrullerna som är på plats har gjort de avspärrningar de behöver samt pratar med de personer som rör sig i området.

Uppdatering klockan 12:29 Polisen har genomfört en insats mot en lägenhet i området och anträffat en person avliden.

Uppdatering klockan 13:03 Instatsen mot lägenheten gjordes av Piketpolis samt förhandlare. Då ingen kontakt kunde upprättas med någon i den aktuella bostaden gick poliser in och fann en person avliden.
Uppdatering klockan 13:30 Man funnen avliden efter misstänkt skottlossning. Vid lunchtid på onsdagen larmade ambulanspersonal vid en adress i Västra Stockholm att de var beskjutna. En polisinsats inleddes för att identifiera och gripa en eventuell gärningsman varpå en adress i området fanns intressant. För att få kontakt med boende i den aktuella bostaden tillkallades piketpolis samt förhandlare.

Då ingen kontakt kunde upprättas med någon i bostaden gick poliser in och fann en man avliden.

Polisens utredning inriktar sig på hypotesen att den döde mannen är identisk med misstänkt gärningsman.

I nuläget finns inga uppgifter på att någon ytterligare är skadad.

En förundersökning om försök till mord har inletts vilket begränsar möjligheten att ge mer information i nuläget.

Polisen 

3 thoughts on “Ambulans beskjuten i Stockholm

  1. Här snackas det om att ambulansen råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt och då blev beskjuten. Den döda i lägenheten är mördad och pistolmannen ska visst ha kommit utspringandes samtidigt ambulansen råkade åka förbi i annat ärende. Den döda är enl skvallret en 30-årig datasnubbe som varit i pressen om någon vrickad betalsida om brottslingar, tror han hette Äger eller något sånt.

Kommentera