Kima George häktad i ett nytt kapitel om sagan från Södertälje

SÖDERTÄLJE. Det var i måndags morse som polisen slog till mot företrädare för bolaget AB Hemtjänst & Service i Sverige och grep fyra personer. Två häktades igår på sannolika skäl misstänkta för grova bedrägerier. De andra två häktas troligen idag.

Kima_GeorgeVd:n är en välkänd profil i Södertälje, författaren Kima George, som även gjort sig känd för LT-läsare som en av tidningens regelbundna krönikörer. Enligt kammaråklagare Thomas Hertz misstänks de häktade för att ha försnillat stora belopp av skattemedel via sitt hemtjänstbolag.

– Det handlar om mellan sju och tio miljoner kronor, säger Thomas Hertz. Men såväl mannen som Kima George förnekade anklagelserna som åklagaren lade fram.

Båda häktades fram till den 13 mars – en månad framåt. Det vanliga är två veckor. Kima George har också gjort sig känd som företrädare för flera projekt och medverkan föreningar med integration och jämställdhet på agendan. Hon har även varit anställd på kommunen.

Våren 2012 startade hon hemtjänstföretaget Jajjas Omsorg och Service som senare bytte namn till AB Hemtjänst och Service.

Det här är det andra hemtjänstbolaget som polisen slår till mot. I början av november slog man till mot Jome omvårdnad. Där sitter fortfarande fyra personer häktade.

-Pettersson tycker det är tråkigt att gång på gång ha rätt. Vi har hängt ut denna klan gång på gång och de åker dit en efter en men de är en fara för landet. – De har infört ett klansamhälle – de har makt från utkastare på krogen, tjänstemän på kommunen som fördelar tillstånd och bidrag, handläggare på arbetsförmedlingen som delar ut stödpengar och ända upp i riksdagen där en sitter som riksdagsledamot för moderaterna. De har bara ett mål – att berika sig själva och klanen på andras bekostnad. De är stortjuvar, det förekommer till och med mord och en fara för landet, får de hålla på så har vi det snart som i Mellanöstern.

Läs HÄR om alla sagor, alla miljoner, alla bedrägerier om alla nybyggare. De kostar samhället miljarder och sprider en smitta som kallas korruption!!!

TIDIGARE. Fyra personer sitter anhållna efter ett polistillslag mot ett hemtjänstföretag i Södertälje på måndagen. Företaget sade upp sitt avtal med kommunen tidigare i år, och var enligt samtal med LT i förra veckan under avveckling redan innan polisens insats.

Kommunen var alltså redan inne i en process med att bryta företagets avtal och hjälpa brukarna att hitta andra företag som kunde ta hand om dem, men gripandet har lett till att processen påskyndats.

– Vi hävde avtalet med omedelbar verkan eftersom det inte finns någon verksamhetsansvarig på företaget, berättar Greger Lilliebladh, verksamhetsstrateg på kommunens social- och omsorgskontor.

Företaget har ett femtontal brukare som totalt har runt 1 000 hemtjänsttimmar beviljade.

Kommunen har tills vidare tagit hand om skötseln av de brukare som ännu inte hunnit välja nytt hemtjänstföretag.

-Pettersson tror att det är som vanligt. Nybyggare som berikar sig på fattiga och sjukas bekostnad. AB Hemtjänst & Service (tidigare Jaja Omsorgen) känns misstänkt och med Kima George, 42, samt Abdulmasih Raby George 21, i styrelsen och Kima George som vd blir misstankarna inte mindre. Vi har skrivit tidigare om dem HÄR.  

Jome omvårdnad kan för övrigt sättas i konkurs idag, trots att det finns mängder med stulna skattepengar i bolaget. VD Silva Gündüz sitter forfarande häktad.

Läs gärna mer om klanen, maffian och brottsligheten i Södertälje.

LT.se 

1 thoughts on “Kima George häktad i ett nytt kapitel om sagan från Södertälje

Kommentera