Det ska löna sig att arbeta för invandrare – både lön och bidrag

Regeringen tar ytterligare steg för att göra det mer lönsamt för nyanlända invandrare inom etableringsuppdraget att arbeta. Idag beslutade regeringen att den som arbetar ska få behålla etableringstillägg och bostadsersättning för att minska marginaleffekterna vid övergång till arbete.

Regeringen har tidigare infört förändringar som gör det mer lönsamt för nyanlända att arbeta inom ramen för sin etableringsplan. Fribeloppet för arbete vid sidan av etableringsplanen har också tagits bort så att sådana inkomster inte heller minskar etableringsersättningen.

Den ändring som nu införs innebär att den som arbetar, inom eller vid sidan av sin etableringsplan, inte riskerar att förlora eventuell etableringstillägg eller bostadsersättning. Etableringstillägg betalas till hushåll med barn och bostadsersättning betalas till ensamstående utan hemmavarande barn. Bägge dessa minskas med 1/3 av alla förvärvsinkomster från första kronan, det ändrar regeringen nu på.

– Regeringens linje är, och har varit tydlig, det ska löna sig att arbeta. Ur integrationssynpunkt är tidig kontakt med arbetsmarknaden väldigt viktig. Den som är nyanländ och har tre barn ska inte riskera att förlora sitt etableringstillägg för att man är ambitiös och arbetar, det sänder fel signaler, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

-Pettersson anser att Erik ”Myten” Ullenhag snackar skit. Det ska visserligen löna sig att arbeta, men invandrarna måste lära sig att leva på en lön utan bidrag som alla andra och med all kompetens som väller in över våra gränser tillsammans med arbetskraftbristen ska det inte vara några problem.

-Myten i stället för att låta pensionsräddarna få behålla bidrag och lön så sänk bidragen för dem som kan men inte vill arbeta så blir det tillräckliga marginaleffekter…

Regeringen.se 

13 thoughts on “Det ska löna sig att arbeta för invandrare – både lön och bidrag

  1. Jaa, det är så lönsamt allting. Vi ska vara såååå tacksamma för allt vi tjänar på importen. En normalt funtad människa röstar rätt i september, under tiden får vi nog se och höra mer som ger tandagnisslan. Ja jädrar vad jag längtar efter röstsedlarna, när öppnar vallokalerna? 🙂

  2. Fruktansvärt……..det hemska är ju att detta är inte långsiktigt hållbart……att alla bidrag man har kvarstår och sedan får man via en arbetsgivare 80% av arbetsinkomsten……..
    1. Man blir ganska högavlönad…..USK ”släng dig i väggen” osv….
    2. Arbetsgivarens krav blir ju ”bara” +20%av en fullbetald dvs låga krav
    3. Har låga/inga krav utvecklat personer?
    4. Normalt räknar man med att 1 person i arbete skall försörja sig själv och ytterligare en person….dubel lön a.k.a. två personer att försörja dvs två ”riktigt” arbetande krävs….
    5. Riktiga arbeten försvinner naturligtvis med denna insats av skattemedel
    6. Kan man dessutom oroa sig för eventuellt fusk i ett så subventionerat system?

  3. Enligt artikel 38 av Genève-konventionen den 12 augusti 1949, ska ockuperat område vara fritt från alla pålagor och skatter.

  4. Denne lille barnsliga fjant tror att han stiger i värde genom
    att förnedra urbefolkningen, han verkar att tro att skattemedel
    är hans privata egendom som han kan spendera efter behag.
    Den dagen det blir en normal regering i Sverige bör nog
    Ullenfjant se till så att han kommer väldigt fort utanför Sveriges
    gränser, för han har retat många till vansinne med sin enorma
    inskränkthet!

  5. Är Ullentott rasist?
    Genom att ge nysvenskar förmåner
    som ingen vanlig Svensson har så
    eldar han på motsättningar.
    Vilken agenda har babyfacet?

  6. Man slutar aldrig att förvånas Ullentupp Du har missat en sak dom måste väl oxo ha en ny merscedes. MAN KRÄKS!!!

  7. Någon riksdagsman från SD bör fråga Ullenhag vad han egentligen menar. Jag begriper det inte på annat sätt än att invandrare ska ha det bättre än svenskar. Har jag fel.

Kommentera